in

Italia, tenismen român, învingător la turneul de la Santa Margherita, primul câştigat în afara României

Tenismanul român Nicolae Frunză a câştigat, duminică, turneul futures de la Santa Margherita (Italia), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, după ce l-a învins în finală pe italianul Jacopo Berrettini, al cincilea favorit, cu 6-4, 6-3.

De remarcat că Frunză (20 ani, 717 ATP) a jucat sâmbătă trei meciuri, în sferturi şi semifinale, plus unul în calificările unui turneu futures tot la Santa Margherita, pentru săptămâna aceasta, iar duminică alte două partide, finala şi încă un meci în calificări.

Frunză a dispus în primul tur de un român, Mircea-Alexandru Jecan, cu 7-6 (6), 6-3, în optimi a trecut de germanul Adrian Obert cu 5-7, 6-1, 6-4, în sferturi l-a învins pe brazilianul Wilson Leite, cu 6-4, 6-2, iar în penultimul act a câştigat în faţa altui român, Bogdan Ionuţ Apostol, cu 6-2, 6-3.

Pentru Frunză este primul titlu la simplu din 2018, al cincilea din carieră şi primul câştigat în afara României.


În urmă cu o săptămână, jucătoarea română de tenis Raluca Georgiana Şerban a câştigat același turneul ITF de la Santa Margherita (Italia), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, după ce a dispus în finală de italianca Anastasia Grymalska, în două seturi, cu 7-6 (2), 6-4. Şerban (21 ani, 304 WTA) a avut câştig de cauză în faţa unei jucătoare mai bine clasate (28 ani, 245 WTA), obţinând cel mai important titlu al carierei.


Italia, o jucătoare română a câștigat cel mai important titlu al carierei, în turneul ITF de la Santa Margherita

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Columna lui Iohannis. Președintele și-a început campania electorală în Italia

Proiect senzațional al Ambasadei de la Roma: iluminarea Columnei lui Traian în culorile Drapelului României