in

Columna lui Iohannis. Președintele și-a început campania electorală în Italia

Sorin Cehan

Baie de mulțime la columna lui Traian duminică seara, prima zi a vizitei de stat efectuate de Klaus Iohannis în Italia. Cuplul prezidențial a fost aclamat de sutele de români care s-au adunat la columnă pentru momentul unic al iluminării în culorile tricolorului românesc. Carmen și Klaus Iohannis s-au fotografiat cu grupul de copii îmbrăcați în costume naționale, au strâns mâini și au împărțit generos zâmbete, în timp ce fanii scandau, pe de o parte „Iohannìs, Iohannìs!”, iar pe de altă parte „PSD, ciuma roşie” şi „Vrem acasă, hoţii nu ne lasă!”, sloganuri care îi gâdilau plăcut urechile.

„Pacea socială în România cred că se reclădeşte. Şi avem nevoie de astfel de simboluri pentru a reclădi pacea socială şi în România şi o vom face”, a declarat Iohannis, pe fundalul Columnei lui Traian iluminate în culorile Drapelului României.

Preşedintele a spus că este foarte bucuros că participă la acest eveniment.

„Foarte frumos moment. Mulţumesc organizatorilor. (…) Sunt realmente emoţionat şi foarte bucuros că putem să trăim acest moment. Este senzaţional – Columna lui Traian iluminată în tricolor. Cred că un simbol mai profund, mai frumos pentru legătura între popoarele noastre nu există. (…) Este emoţionant că au venit atâţia oameni, foarte, foarte mulţi români”.

Președintele era tot un zâmbet electoral, pentru care până și Iliescu ar fi invidios. Electoral, pentru că se apropie alegerile de anul viitor și practic, chiar dacă intenția nu a fost explicită, Iohannis a furat startul la Roma, pozând în bărbatul de stat pe care românii și l-au dorit mereu. Nu întâmplător, administrația prezidențială a anunțat că este prima vizită a unui șef de stat român în Italia după 45 de ani.

În urmă cu 45 de ani, dacă ne amintim bine, în 1973, la conducerea României era un alt șef de stat care se fotografia zâmbitor cu soția și pionierii.

Paralelismul involuntar pe care administrația prezidențială l-a adus în discuție ne aduce aminte că între 21 și 26 mai 1973, Nicolae Ceauşescu a vizitat Italia, Vaticanul și San Marino. S-a întâlnit cu preşedintele Giovanni Leone şi premierul Giulio Andreotti, și a solicitat creșterea schimburilor economice, aflate atunci la un nivel de 300 milioane de dolari.

Acum Iohannis va deschide, marți, Forumul de Afaceri România-Italia, „eveniment menit să stimuleze dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic Consolidat”, în contextul în care, în 2017, valoarea schimburilor comerciale a fost de 14,6 miliarde euro, cea mai ridicată valoare înregistrată în istoria relaţiilor comerciale româno-italiene.

Istoria este cuvântul cheie al acestei vizite. Înainte de toate, va fi descrisă ca o vizită „istorică”, cea mai bună treaptă pentru demararea campaniei electorale.

Proiect senzațional al Ambasadei de la Roma: iluminarea Columnei lui Traian în culorile Drapelului României

EXCLUSIV Klaus Iohannis în vizită de stat în Italia, va fi primit de primarul Romei și se va întâlni cu asociațiile românești

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Alt accident mortal în direct pe Facebook. Audi cu numere de Italia, impact mortal la 200 km/h: șoferul și o fetiță de 9 ani morți pe loc

Italia, tenismen român, învingător la turneul de la Santa Margherita, primul câştigat în afara României