in

Noapte infernală la Agliana: bătrână moartă în incendiu, îngrijitoare română anchetată pentru omor din culpă

Urletele disperate ale îngrijitoare au fost cele care au trezit în inima nopții întreaga vecinătate. O coloană de fum și flăcări se înălța de la clădirea de pe via Spartaco Lavagnini din Agliana, unde bătrâna stăpână a casei, Iolanda Orlandini, de 92 de ani, și-a găsit moartea, înfășurată în pătura termică cu care dormea pe patul care probabil a ars (dar cercetările vor stabili cu exactitate) din cauza unui scurt circuit.

O noapte infernală: dovadă sunt zidurile înnegrite ale clădirii și povestirile rezidenților.

Când s-a declanșat alarma era aproximativ ora 2.30. Strigătele sunt ale îngrijitoarei, Virginia Tudor, de 46 de ani, româncă rezidentă la Prato. Femeia a fost trezită de fumul care i-a invadat încăperea, de la etajul al doilea al clădirii, și care o împiedica să respire.

La primul etaj doarme bătrâna pe care o asistă. Flăcările sunt înalte și accesul la cameră pare imposibil pentru femeie. Între timp vecinii au ieșit la ferestre. Îngrijitoarea este pradă panicii și încearcă singura cale de scăpare pe care reușește să o găsească: terasa de pe care coboară, înnodând cearceafurile de pe patul ei. Doi vecini vin să o ajute.

Alarma a fost deja dată și de la Pistoia sosesc pompierii cu două echipaje, nouă oameni la muncă cu autospeciale și autoscări: vor fi necesare câteva ore pentru stingerea incendiului și eliberarea scărilor de fum. Însă pentru bătrâna stăpână a casei nu mai e nimic de făcut, corpul ei este găsit fără viață în patul său de medicii ambulanței de la 118.

Îngrijitoarea a fost dusă la secția de urgențe a Spitalului San Jacopo pentru un început de intoxicare.

«A fost teribil – a povestit reporterilor de la Il Giornale, imediat ce a fost externată. Nu vreau să spun altceva». Ca să o ia a venit fiica bătrânei, Milena Melani: «Suntem încă toți în stare de șoc», a declarat.

O martoră, vecină a bătrânei, a declarat: «M-am trezit cu puțin înainte de trei pentru că auzeam strigătele. Am crezut că poate visam, apoi am realizat că nu era așa. Am ieșit la fereastră și am văzut-o pe îngrijitoarea Iolandei. Urla. Totul în jur era cuprins de flăcări și fum. I-am spus soțului meu să cheme pompierii și am coborât. În pijama, doar mi-am luat o geacă»

Virginia Tudor, îngrijitoarea română de 46 de ani a bătrânei infirme moartă în incendiu, a fost înscrisă în registrul anchetaților. O măsură previzibilă din partea procurorului adjunct Fabio Di Vizio, titular al anchetei, având în vedere anchetele dispuse pentru clarificarea cauzelor și dinamicii tragediei.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia ademenește străinii bogați: impozit forfetar de 100.000 de euro pe an. Circa o mie de persoane ar urma să profite de noua procedură

Pod prăbușit peste o autostradă în Italia. Doi morți și doi răniți – VIDEO