in

Italia ademenește străinii bogați: impozit forfetar de 100.000 de euro pe an. Circa o mie de persoane ar urma să profite de noua procedură

Fiscul italian a demarat miercuri o procedură care permite străinilor bogați să îşi mute reşedinţa fiscală în Italia, în schimbul unui impozit forfetar de 100.000 de euro pe an pentru veniturile pe care aceştia le realizează la nivel mondial, informează AFP, citată de Agerpres.

Prevăzută în proiectul de buget pe 2017, această măsură este destinată să ofere o alternativă la ţări precum Marea Britanie şi Spania care au utilizat facilităţile fiscale pentru a atrage o serie de fotbalişti sau cântăreţi. Potrivit estimărilor presei italiene, într-o primă fază aproximativ 1.000 de persoane ar urma să profite de noua procedură.

Principalele condiţii pe care trebuie să le respecte cei interesaţi de noua prevedere sunt: să aibă reşedinţa în străinătate în cel puţin nouă din ultimii 10 ani şi venituri suficiente pentru ca un impozit de 100.000 de euro să fie o afacere bună. Pentru familii, o clauză permite şi instalarea reşedinţei fiscale a persoanelor apropiate în schimbul unui supliment de impozit în valoare de 25.000 de euro pe persoană.

Potrivit fiscului italian, o reînnoire tacită a acestui impozit forfetar este prevăzută în fiecare an, pentru maximum 15 ani. 

Marii contribuabili interesaţi vor trebui însă să petreacă suficient timp în Italia pentru a justifica noua lor reşedinţă fiscală în faţa autorităţilor din ţările lor. În 2008, fiscul italian a respins scuza unei reşedinţa fiscale în Marea Britanie pentru a-l obliga pe camionul la motociclism Valentino Rossi să plătească impozite restante în valoare de 19 milioane de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ravenna, român de 38 de ani, găsit într-un șanț, ucis de o mașină pirat

Noapte infernală la Agliana: bătrână moartă în incendiu, îngrijitoare română anchetată pentru omor din culpă