in

Oroitaly: „Italienii şi-au terminat aurul de vândut”

Familiile italiene şi-au epuizat micile comori. Sectorul comerţului cu aur, după explozia din anii 2010 şi 2011, a cunoscut o puternică contracţie, cu o criză care a dus la închiderea a 13.000 de firme în trei ani. Este ceea ce reise din datele difuzate de Oroitaly (organizaţie care reuneşte întreprinderile mici şi mijlocii din domeniul aurului).

„Versiunea realistă – afirmă Gianni Lepre, secretar al Oroitaly – este că italienii şi-au dat mica comoară şi au sărăcit şi mai mult. Dar iată datele din sectorul aurului: numărul întreprinderilor de pe teritoriul italian a trecut de la circa 35.000 la 22.000, cu o cifră de afaceri practic înjumătăţită. Dacă înainte întreprinderile din sector aveau o cifră de afaceri de circa 550-600 de mii de euro anual, astăzi încasările anuale nu depăşesc 300.000 de euro„.

„Toate acestea – adaugă Generoso De Sieno, Preşedintele Oroitaly – a dus la pierderea a mii de locuri de muncă şi la o curbă descendentă pe traiectoria de puternică expansiune a magazinelor de comercializare a aurului de la începutul deceniului”.

Ar fi frumos să credem că această reducere depinde de o îmbunătăţire a vieţii italienilor care nu mai au nevoie să-şi vândă aurul din casă. Dar din păcate realitatea e mai dură şi mai amară. Italienii au fost atât de devastaţi de criză încât nu mai au bunuri de valoare în familie de vândut.

Abruzzo, case de vânzare cu 1 euro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Abruzzo, case de vânzare cu 1 euro

Lavinia Şandru, membru de onoare al Asociaţiei Românilor din Italia: „Este vocea diasporei la Bucureşti!”