in

Abruzzo, case de vânzare cu 1 euro

Obiectivul administraţiei din Lecce nei Marsi, localitate de 2000 de suflete în provincia Aquila, este de a combate depopularea. Din acest motiv a acceptat donaţii de vechi locuinţe, adeseori dărăpănate şi fără a mai avea cumpărători, introducându-le în patrimoniul public. Aceste case sunt acum de vânzare la preţul simbolic de un euro.

Aflate în centrul istoric, casele se vând la licitaţie, începând de la preţul de un euro. Cei care le vor cumpăra vor trebui să-şi asume costurile de renovare şi punere în siguranţă, respectând arhitectura iniţială şi mediul înconjurător.

Scopul este acela de a recupera şi restitui colectivităţii locuinţe pe cale le ruinare, redând astfel strălucire şi viaţă centrului istoric. Însă se speră mai ales să se pună capăt fenomenului de depopulare a zonelor interne. La fel ca multe alte localităţi montane şi colinare abruzzeze, pe timpul secolului trecut Lecce nei Marsi, deja devastată de cutremurul din 1915, a fost în mod progresiv golită de fenomenul emigrării. Astăzi această localitate din Parcul Naţional din Abruzzo are o densitate demografică de numai 26 de locuitori pe kilometru. La apel lipsesc tinerii.

„Propunerea noastră priveşte în special cuplurile tinere – a explicat primarul Gianluca De Angelis. Toată lumea poate participa la iniţiativă, cu condiţia să se propună un proiect precis şi sustenabil de restructurare şi reevaluare a casei achiziţionate”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

DRP, decizie generoasă peste noapte: se mai pot depune dosare pentru a se obține finanțare

Oroitaly: „Italienii şi-au terminat aurul de vândut”