in

Șofer italian, îngrozit de modul inconștient cum era condus un autocar românesc: ”Îmi venea să cobor să-l strâng de gât!” VIDEO

Un șofer de autocar a pus în pericol, săptămâna trecută, cu o inconștiență dusă la extrem, viața pasagerilor săi. Acesta a făcut o succesiune de depășiri pe Valea Mureșului, așteptând ca ceilalți participanți la trafic să frâneze pentru a evita o tragedie. Un șofer italian a filmat câteva momente, îngrozit de modul cum conducea șoferul autocarului, scrie Jurnalul Românesc din Viena.

A avut prioritară viteza, nu siguranța în trafic. Este vorba de un șofer de autocar, de la Tabita Tour, care vineri, 2 iunie, a făcut mai multe depășiri periculoase, pe Valea Mureșului, în dreptul localității Odvos. Menționăm că acest drum are doar două benzi și este recunoscut ca fiind foarte periculos datorită numeroaselor accidente înregistrate de-a lungul timpului. Cu toate acestea, conducătorul auto a depășit mai multe tiruri, unele în curbă și altele pe linie dublă continuă, fără a lua în calcul autoturismele care veneau regulamentar din față. Nu o singură dată, atât conducătorul autoturismului depășit cât și cel care venea de pe contrasens au fost nevoiți să frâneze pentru a evita o adevărată tragedie.

„Înainte de Odvos, am văzut un autocar care a depășit un tir, deși un alt tir venea din față. Eu am accelerat ca să poată să se reîncadreze pe sensul său de mers și să nu se ciocnească. Am crezut că lucrurile se vor termina aici însă nu a fost așa. În scurt timp, m-a depășit și pe mine, făcându-mă de data asta să apăs pedala de frână pentru a evita să se ciocnească de mine. M-am speriat! În spate aveam și eu un tir, care, la rândul lui, a încetinit văzând cu câtă inconștiență este condus autocarul”, a declarat, pentru Jurnalul Românesc, Giovanni, un italian participant la trafic.

În acel moment, pasagerul autoturismului depășit a decis să filmeze cu telefonul mobil modul în care este condus autocarul. Nu după mult timp, imediat după ce a trecut de un echipaj de poliție care supraveghea traficul, șoferul cu pricina a continuat slalomul între mastodonți, neștiind că este filmat. Și de această dată a fost la un pas de accident.

„Nu mi-a venit să cred! Cât de mult a riscat viața pasagerilor. Îmi venea să cobor să-l strâng de gât! Mă gândesc că în acel autocar au fost părinți care și-au lăsat copiii acasă, copii nevinovați, oameni care și-au pus cu încredere viața în mâinile unui șofer inconștient care a transformat o cursă obișnuită într-o „ruletă rusească”. Chiar m-am rugat la Dumnezeu să aibă grijă de pasageri”, a mai spus Giovanni.

În speranța că cei de la Tabita Tour vor lua măsurile care se impun, menționăm că filmarea a fost făcută în ziua de vineri, 2 iunie, în jurul orei 17,00, între localitățile Odvos și Lipova. Autocarul avea și o remorcă pentru bagaje și se deplasa dinspre Deva spre Arad.

Rodica Muntoi pentru Jurnalul Românesc Viena

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Elisabeta Dănilă, candidată română la Sciacca, are planuri mari: ”Vreau să avem un oraş frumos, curat, cu multe flori, ca în România”

Șofer român arestat în Germania, acuzat de a fi violat și ucis două femei, polițiștii bănuiesc că ar fi un periculos criminal în serie