in

Teroare în Belgia: două polițiste și un bărbat au fost împușcați de un fost deținut, eliberat recent din închisoare

Un atacator cu un cuțit a înjunghiat două femei polițist în Liege, după care le-a luat armele și le-a împușcat cu acestea, scrie Sky NEWS. Anchetatorii nu exclud un atac terorist.

Atacatorul, ucis ulterior de poliție, era un fost deținut care fusese eliberat cu o zi înainte, luni, 28 mai. Nu este încă clar de ce fusese întemnițat, însă rapoartele mass-media spun că era un infractor cunoscut, consumator de droguri.

După ce le-a omorât pe polițiste, atacatorul a împușcat un bărbat de 22 de ani aflat într-un vehicul care tocmai părăsise parcarea unui liceu din apropiere. Atacatorul a luat apoi o femeie ostatică în acea școală.

Poliția a intervenit și a reușit să îl anihileze. Un oficial de rang înalt al procuraturii federale belgiene a declarat pentru Associated Press că “există indicii că ar putea fi un atac terorist”.

În ciuda acestui fapt, centrul de criză din Belgia a declarat că nu are nici un motiv să ridice pentru moment gradul de amenințare teroristă.

O purtătoare de cuvânt a biroului primăriei orașului, Laurence Comminette, a declarat că copiii din școală erau în siguranță.

Primul ministru, Charles Michel, a spus doar că “a fost un incident grav”. El s-a întâlnit mai târziu cu oficialii orașului Liège.

„Nu există încă nicio confirmare că incidentul este legat de teroare”, a declarat Stevens Yves de la centrul federal de criză din Belgia.

Atentate dejucate în Italia. Teroriștii vizau Roma

Măcel în numele lui Allah: atentat la Paris, 10 jurnalişti şi doi poliţişti ucişi. Iohannis: “Act terorist crud şi laş”

ATENTAT TERORIST în Franţa de Ziua Naţională: 84 de persoane au murit şi peste 150 sunt rănite