in

Tratați ca deținuții: brățări vibrante pentru vânzători, sindicatele italiene protestează

Ideea ia naștere într-un contract între lanțul de bricolaj Obi și sindicate. Apăsând un buton este trimis un semnal la încheietura lucrătorului, întrerupându-se numai când acesta sosește la fața locului. Sindicatului UilTucs – categoria Uil care se ocupă de turism, comerț și servicii – protestează: ”Astfel se umilește personalul”.

Ideea a luat naștere în magazinul din Piacenza și este descrisă într-un acord semnat în decembrie 2014 de Bbc srl (proprietara Obi) împreună cu reprezentanța sindicatului Filcams. Este vorba de plasarea în magazin a unui sistem numit ”un buton la dispoziția clienților”.

Odată apăsat, semnalul activează o vibrație la încheietura subordonaților, vibrație care se întrerupe numai la sosirea, la fața locului, a unui vânzător.

Marco Conficconi, secretar regional UilTusc, răspunde indignat: ”Bbc a declarat că are nevoie de «optimizarea resurselor în sala de vânzare» în realitate nefăcând altceva decât să monitorizeze lucrătorii umilindu-i. Este un abuz care are gust de represiune. Nici măcar deținuților nu li se fac asemenea lucruri”.

Grupul Obi, interpelat, răspunde: ”A fost semnat acest acord, e adevărat – povestește Elena Ottaviano, responsabila grupului cu comunicările externe – dar pentru că noi, fiind societate internațională, înainte de a demara orice proiect discutăm despre acesta cu sindicatele. Este un proiect care a rămas pe hârtie”.

Scandal la fabrica de avioane Alenia: „Românii muncesc, italienii sunt concediaţi”

Il Giornale: Vrei să fii șofer? Trebuie să te dai drept român

Sindicatele din Padova protestează: „Şoferi italieni, contracte româneşti

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Salariul mediu în Italia: 1.560 euro pe lună, locul nouă în UE

O plantaţie de trandafiri, afacerea unor români întorşi din străinătate