in

VIDEO ȘOC! Italia, denunț al unei organizații: ”Așa sunt tratați porcii înainte de a fi sacrificați”

Denunțul-video făcut de asociația ”Animal Equality” despre violența brutală față de animale a fost documentat în două ferme de porci din Piemonte și Lombardia, de către un investigator sub acoperire.

Asociația îndreaptă atenția și către produsele alimentare de top ”Made in Italy” afirmând că ”ferma piemonteză este o unitate care furnizează materia primă pentru Consorzio del Prosciutto di Parma“. 

Dar Consorzio di Parma, organizația care tutelează și protejează renumitul produs Prosciutto di Parma, spune că este „șocat de cruzimea arătată în videoclipul în cauză“ și critică, într-o declarație trimisă către presa italiană, violențele pe care le îndură animalele din fermele respective.

”Un act intolerabil într-o societate civilizată. E bine – spun producătorii de șuncă de Parma – denunțul făcut împotriva crescătoriilor respective, care aparțin sau nu circuitului care produce delicatese italiene DOP, deoarece este singura modalitate de a permite autorităților competente să procedeze la verificările necesare. În cazul în care sunt confirmate încălcări grave ale normelor privind bunăstarea animalelor, consorțiul speră că instanțele vor pedepsi sever pe vinovați.

Cu toate acestea, Consorțiul stigmatizează „folosirea instrumentală” a mărcii Parma „pentru a obține o vizibilitate mai mare”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Scandal după transferul lui Ronaldo. Di Maio: ”De ce o echipă care nu are bani plătește 400 de milioane de euro? Cu tot respectul, vreau să stiu!”

Trana, balcon prăbușit, un italian și un român au fost răniți: „Dacă ei trăiesc, este un miracol”