in

Trana, balcon prăbușit, un italian și un român au fost răniți: „Dacă ei trăiesc, este un miracol”

Un italian și un român au fost răniți în dimineața de 13 iulie, la Trana (Torino). Au căzut de la șase metri și sunt vii. „Dacă ei trăiesc, este un miracol”. Acesta a fost comentariul cel mai răspândit în cătunul San Bernardino la Trana, unde într-adevăr numai prin miracol doi muncitori nu au murit după prăbușirea unui balcon pe care ei lucrau, într-un imobil din Borgata Merlo, la numărul 4.

Alarma a fost declanșată cu câteva minute înainte de 9.45. Cei doi muncitori erau ocupați cu montarea unei structuri, când, brusc, balconul de la etajul doi s-a prăbușit cu tot cu ei. Au făcut un zbor de aproape șase metri, un italian de 34 de ani și colegul său român de 50 de ani. A fost dată alarma la 112, care a declanșat operațiunile de salvare, cu sosirea de carabinieri, ambulanțe și pompieri. Muncitorii au fost îngrijiți de personalul medical de la 118, care i-au stabilizat și apoi i-au transportat la CTO.

La spital au fost supuși tuturor controalelor. Prognosticul este de 60 de zile pentru italian, care a fost apoi externat: în zilele următoare vor fi operat la ligamentului genunchiului. Românul a rămas internat, în urma unui traumatism cranio-facial puternic. În orice caz, viața sa nu este în pericol.

În același timp, a fost deschisă ancheta, pentru a verifica dacă cei doi lucrători erau angajați în regulă, dacă au respectat reglementările legate de siguranța la locul de muncă. Camera adiacentă balconului a fost declarată inutilizabilă. În momentul prăbușirii, în casă era o femeie care nu a avut de suferit. Ceilalți doi membri ai familiei, și anume soțul și fiica ei, nu erau acasă la momentul respectiv.

Accident de muncă la Fiera di Verona, muncitor român în stare gravă

Accident de muncă la Fiera di Verona, muncitor român în stare gravă

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO ȘOC! Italia, denunț al unei organizații: ”Așa sunt tratați porcii înainte de a fi sacrificați”

Lansare de carte la Consulatul general de la Bari: Ana-Maria Pătrașcu – ”Toamnă fuksie – Fucksie d’autunno”