in

Ziua Armatei Române, sărbătorită la Roma, eveniment găzduit de ambasadorul României în Italia

La 25 octombrie 2018, Ziua Armatei Române a fost sărbătorită printr-un eveniment găzduit de ambasadorul României în Italia, George Gabriel Bologan, de atașatul Apărării, colonelul Iulian Barbu și de adjunctul acestuia, locotenent colonelul Răzvan Avramescu.

În An Centenar, a fost omagiată cu acest prilej o instituție fundamentală a statului român care, prin curaj și spirit de sacrificiu, a contribuit semnificativ la crearea României Moderne. Astăzi, prin misiunile îndeplinite cu profesionalism și simț al datoriei, Armata României se bucură de respectul și încrederea cetățenilor și participă în mod decisiv la sporirea credibilității și a prestigiului României în lume.

Ținând cont de contextul geopolitic prezent, a afirmat ambasadorul George Bologan în cuvântarea sa, ”trebuie să ne asigurăm că importanța Alianței Nord-Atlantice pentru garantarea actualului sistem de securitate, de libertate și de bunăstare este înțeleasă pe deplin: NATO reprezintă unicul instrument de solidaritate intercontinentală, care se traduce în mod concret în dialog politic, economic, cultural și chiar turistic. Împreună suntem mai siguri și mai puternici; pe cont propriu, eforturile oricărei țări aliate ar fi sterile”.

Amintind recenta vizită de stat în Italia a Președintelui României, șeful misiunii diplomatice a apreciat cooperarea excelentă româno-italiană în cadrul NATO, ONU și în teatrele de operațiuni, mulțumind tuturor celor care, în haină militară, aduc speranță și încredere, contribuind la promovarea virtuților și a simțului responsabilității.

Au participat la eveniment consilierul militar al Președintelui Republicii Italiene, alături de alți oficiali de rang înalt din cadrul Ministerului Apărării italian, din conducerea tuturor categoriilor de forțe armate din Peninsulă, atașați militari și  membri ai corpului diplomatic acreditat la Roma, precum și ofițerii români aflați în misiune pe teritoriul Italiei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Certificatul de cazier judiciar pentru românii din Italia: de unde îl pot obține și cât durează eliberarea

Agricultura italiană stă pe umerii românilor. Suntem pe primul loc la angajați