in

16 tractoare furate şi duse în ţară, cinci români arestaţi

Furau tractoare de peste două tone din nordul Italiei şi le transportau în România pentru a le vinde. Vehiculele agricole erau demontate parţial şi înghesuite în furgonete. S-a încheiat cu cinci arestări în flagrant delict ancheta “Agrimotor 2” coordonată de Procuratura din Udine şi condusă de carabinierii din Gradisca d’Isonzo.  

Pe 5 septembrie au fost arestaţi Cătălin Popescu (30 ani), Florin Dumitrana (22), Constantin Mănescu (29), Costin Velici (27) şi Mihai Caranfil (29). Sunt acuzaţi de furtul, între lunile martie şi august 2012, a 16 tractoare de la firme agricole din Friuli Venezia Giulia şi din Veneto, cu o valoare de circa 350.000 de euro.

Operaţiunea a pornit de la o altă anchetă asemănătoare, care a fost efectuată de aceiaşi carabinieri din Gradisca d’Isonzo în martie, şi care a dus la arestarea a şapte cetăţeni români responsabili de 36 de furturi de vehicule agricole, cu o valoare de jumătate de milion de euro. Cu toate acestea, câteva furturi nu păreau să fie comise de acea bandă, iar tractoarele au continuat în mod misterios să dispară, determinâ ndu-i pe anchetatori să considere că este în acţiune o a doua bandă, mai evoluată şi rafinată în modul său de operare.

Specializată în furtul de vehicule aproape noi şi cu mărci de prima categorie, cu o valoare de cel puţin 35.000 de euro. Dar cum poate un tractor de acele dimensiuni să intre în interiorul unei furgonete? Răufăcătorii demontau parţial vehiculele, tăind scările sau chiar demontând şi remontând roţile pe dos pentru a reduce volumul vehiculului. În zorii zilei de 5 septembrie, carabinierii în civil au interceptat două furgonete româneşti la bariera autostradală din Villese, în timp ce încercau să intre pe racord în direcţia Slovenia.

Erau însoţite de un autoturism care le urma pentru a comunica prin radio trans – miţător complicilor prezenţa unor eventuale puncte de control. Maşina a fost blocată înainte de intrarea în Slovenia. Inspectarea furgonetelor a relevat prezenţa a două tractoare furate cu câteva ore înainte din provincia Treviso. Cei cinci români au fost arestaţi imediat pentru dublul furt şi au fost denunţaţi pentru dispariţia altor 14 vehicule.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Elena Spătaru, asistentă medicală la Bari, scrie versuri în limba italiană

Ambasada Italiei despre transplantul “refuzat”: “tratamentul a fost optim”