in

8 furturi în 30 de minute: recordul unei bande de nomazi români

Poliţiştii din Caserta (Campania) au prins o bandă formată din patru hoţi români cu vârsta cuprinsă între 17 şi 22 de ani. Sâmbătă noaptea, scrie "La Repubblica" în ediţia de Napoli,  în mai puţin de jumătate de oră, banda a atacat opt tineri din localitate. Hoţii şi-au ameninţat victimele şi le-au furat telefoanele mobile de ultimă generaţie.

Primele trei victime au sunat la poliţie, în jurul orei 23,30 şi i-au descris pe hoţi. La mai puţin de un sfert de oră, o a doua semnalare a ajuns la centrala operativă, din partea unui alt grup de trei italieni, jefuiţi în condiţii similare, de acelaşi grup de agresori. La câteva minute, hoţii au mai jefuit doi tineri, printre care un adolescent de 14 ani.

Agenţii au reuşit să-i găsească în scurt timp pe membrii bandei, şi datorită sistemului satelitar al unuia din celularele tip smartphone furate. Tinerii se aflau la bordul unui autoturism Opel şi au încercat iniţial să forţeze postul de control al poliţiştilor. Asupra românilor au fost găsite opt celulare furate şi un cuţit.

Cei patru au fost duşi la secţie, unde au fost identificaţi: este vorba de Attila Tuvo, Liviu Jonas şi Cristian Lakath şi de minorul A. D. S. L., de 17 ani. Toţi trăiau într-o tabără de nomazi din oraş.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un nou an şcolar, aceleaşi probleme: şcoli în paragină

Accident rutier la Padova: “Salvat de două cruci”