in

Ancona, și-a ucis soţul în timp ce el era beat, condamnată la 16 ani

Şi-a ucis soţul prin înjunghiere, în timp ce el era beat, şi apoi a simulat sinuciderea bărbatului. Din acest motiv, o româncă de 27 de ani a fost condamnată pe 27 februarie de Tribunalul din Ancona la 16 ani şi 2 luni de închisoare pentru omor.

Maria Andrada Bordea era acuzată de uciderea soţului Dumitru Bordea, în locuinţa lor din Aguliano, pe 2 martie 2014. Pedeapsa a fost aplicată pentru omor voluntar agravat de legătura maritală.


Climatul în familie, în care sunt două fiice de 3 şi 6 ani, era încărcat din cauza problemelor financiare şi a depresiei bărbatului, şomer şi alcoolist. Avocaţii apărării au susţinut teza legitimei apărări sau cel puţin un exces din culpă de apărare, teză respinsă de judecător.

Maria Andrada a profitat în acea seară de un moment de slăbiciune a soţului, luând un cuţit de bucătărie şi înjunghiindu-l de 6 ori în piept şi gât. Dintre aceste lovituri una a fost fatală, cea în jugulară. Totul sub privirea inocentă a fetiţei mai mari (6 ani). Tocmai mărturia sa, ascultată cu formula procedurii de administrare a probelor, a fost fundamentală. Chiar dacă în mod indirect, a dovedit că a înţeles foarte bine ce s-a întâmplat între mamă şi tată în acea seară.

Interogată, micuţa a povestit detalii pe care le putea preciza numai cine a văzut.

De asemenea, judecătorul a condamnat-o la plata unei desăpăgubiri de 100.000 de euro fiicelor, i-a interzis accesul la funcţii publice şi a decis imediata expulzare a acesteia din Italia odată ispăşită pedeapsa.

Micuţele sunt acum încredinţate surorii victimei, Ana, care i-a dus Mariei Bordea fotografii ale fiicelor mascate pentru Carnaval, dar nu are intenţia să o ierte: „Putea să plece, să ceară ajutor. El nu a atins-o niciodată„.

Ancona, și-a ucis soţul alcoolist şi i-a înscenat sinuciderea

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Censis: “Tinerii cei mai norocoși vor avea o pensie sub 1.000 €”

O româncă va reprezenta Italia la campionatele internaționale de gimnastică artistică