in

Arestată în România pentru că l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă

Magdalena Stoica, de 35 de ani, îngrijitoarea româncă condamnată la 18 ani şi trei luni pentru uciderea pensionarului pentru care lucra ca îngrijitoare la Ururi, în provincia Campobasso (Molise), este de pe 16 ianuarie în penitenciar la Chieti. Stoica se refugiase în România, unde trăiesc soţul şi copiii săi, de 7 şi 12 ani, dar a fost arestată în executarea unui mandat internaţional de reţinere efectuat de Interpol.

În noaptea de 18 aprilie 2010, un pensionar de 80 de ani, Antonio Camissa, a fost înjunghiat de 7 ori şi ucis în casa sa din Ururi. Pentru omor au fost arestate două românce: Magdalena Stoica şi Alina Tinu, îngrijitoarele sale. Femeile au spus că au acţionat pentru a se apăra de o tentativă de viol din partea bătrânului.

În primă instanţă, ambele femei au fost achitate. Magistraţii au stabilit că omorul a fost comis în mod exclusiv pentru a se evita ca Antonio Camissa să o violeze pe Magdalena. Loviturile de cuţit, practic, fuseseră aplicate în legitimă apărare. Însă în Apel, Stoica a fost condamnată la 18 ani şi trei luni, pentru omor voluntar şi simulare de infracţiune.

Acuzaţia de simulare de infracţiune se referea la faptul că româncele, în încercarea de a devia anchetele, au spus carabinierilor că Antonio Camissa a fost ucis de răufăcători care ar fi intrat în casă pentru un jaf. Celaltă româncă, Alina Tinu, a fost achitată definitiv. Condamnarea în apel a fost pronunţată de Curtea cu Juri din Campobasso pe 20 noiembrie 2012, dar Stoica nu mai era în Italia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mihai Eminescu, sărbătorit cu fast la Milano

OTV-ul lui Dan Diaconescu, închis. CTP: „Infecţia care poluează România”