in

Mihai Eminescu, sărbătorit cu fast la Milano

Cei 163 de ani de la naşterea Poetului Naţional au fost marcaţi la Milano de un spectacol deosebit, la care au participat atât oficialităţi române, cât şi italiene. Versul eminescian şi-a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, forţa cu care reuşeşte să coaguleze o comunitate distrată şi foarte fragmentată.

Duminică 20 ianuarie seara, la “Casa delle Culture del Mondo” din Milano a avut loc un spectacol la care au luat parte peste 150 de români şi italieni. Sala, pusă la dispoziţie de Provincia Milano, a fost folosită pentru prima dată pentru acest eveniment. În anii trecuţi organizatorul evenimentului, Asociaţia ARI – Milano, folosea sala de protocol a Consulatului General din Milano, însă aceasta a devenit, cu anii, neîncăpătoare. 

Din partea oficialităţilor italiene a fost prezent Enrico Marcora, liderul UDC din Lombardia, iar din partea României, consulul general, George Bologan. Cei doi s-au declarat încântaţi de gradul de integrare la care comunitatea românescă a ajuns la Milano. Consulul Bologan a accentuat importanţa acestui eveniment pentru viaţa culturală a comunităţii româneşti.

“Scena” a fost rând pe rând ocupată de rapsodul Ion Creţeanu şi de poeţii Irina Ţurcanu şi Viorel Boldiş. Pe toată durata spectacolului artista Mariana Pachiş a încântat publicul cu desene executate cu nisip. Acestea au fost puse în evidenţă cu ajutorul unui videoproiector.

Evenimentul a fost prezentat de vicepreşedinta ARI-Milano, Larisa Axinia. «Alături de Festivalul “Tradiţii şi Valori”, sărbătorirea lui Eminescu este pentru ARI Milano un eveniment devenit tradiţie. Mă bucur să văd că pentru Eminescu lumea uită de problemele mici şi vine alături de noi. Mulţumesc tuturor participanţilor şi în special domnilor Marcora şi Bologan pentru participare », ne-a declarat preşedintele ARI – Milano, Romulus Popescu.

Cornel Toma

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

16 ani pentru uciderea unui român

Arestată în România pentru că l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă