in

”Banda tractoarelor”, furturi de 450.000 euro comise în Savona și Piemonte, patru români denunțați

Furau tractoare din Savona și Piemonte, studiind lovitura în cele mai minime detalii. Nu se mulțumeau cu orice fel de tractor: le căutau pe cele de ultimă generație, deosebit de scumpe, astfel că valoarea totală a vehiculelor furate se ridică la circa 450.000 de euro.

”Banda tractoarelor” a fost destructurată de carabinierii care au arestat un cetățean de naționalitate română, G.A., de 31 de ani, și au denunțat în stare de libertate alți trei conaționali pentru complicitate la furt agravat continuat.

Anchetele au început în iulie după o serie de lovituri comise în provincia Savona (în Varbomida), Cuneo și Alessandria începând din iunie. De la o tentativă de furt a unui tractor la Giusvalla, nedusă la final datorită intervenției patronului, militarii au reușit să identifice arestatul prin intermediul monitorizării unor camere de supraveghere care au înregistrat câteva mașini și camioane care se aflau în trecere tocmai la acea oră în zone netraficate pe timpul orelor nocturne, ajungând să descopere chiar și modul de operare al hoților.

Hoții operau cu precădere joia și vinerea, deplasându-se din Piemonte și încrezându-se în ajutorul unor conaționali care trăiau în zonele interesate dar și a altor conaționali sosiți special din România.

Acționau pe timpul orelor nocturne, împingând tractorul circa o sută de metri pentru a nu face zgomot și a trezi proprietarii. Apoi îl puneau în mișcare conducându-l până la camionul care aștepta la mică distanță pentru a-l transporta.

Vehiculele furate nu au fost încă găsite și nu este exclus ca acestea să se afle deja în România, revândute cu documente false.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

România se laudă cu șomeri puțini. De fapt, au plecat la muncă în străinătate

Asistentă româncă terorizată în Marea Britanie, se teme pentru viața ei și a familiei. Locuința spartă și mașinile vandalizate