in

Bătrână moartă după jaf, unul dintre vinovaţi condamnat la 16 ani

Şaisprezece ani de închisoare pentru omor din culpă şi jaf. Cu această condamnare s-a încheiat procesul lui Marius Vasile Juchi, român de 30 de ani, acuzat că a avut o responsabilitate într-un jaf în locuinţă, în 2014, la Civitella San Paolo (provincia Roma), al cărui rezultat a dus la moartea unei bătrâne de 84 de ani.

Sentinţa a fost emisă de Curtea de Apel din Roma. Procurorul din Tivoli, Lelia Di Domenico, ceruse condamnarea românului la închisoare pe viaţă cu acuzaţia de omor voluntar cu circumstanţe agravante şi jaf.

Era 6 octombrie 2013 când, potrivit acuzării, în inima nopţii doi români au intrat în casa Paolei Taverna, din Civitella San Paolo. Lovind-o în diferite părţi ale corpului, au intrat în posesia a două televizoare, a o mie de euro în numerar şi a diferite obiecte din aur. Femeia a murit cinci luni mai târziu la spital. A doua zi, carabinierii i-au reţinut pentru crimă pe doi români, Marius Vasile Juchi şi Ciprian Florin Coşcodar.

Între timp acesta din urmă a fost judecat cu procedură prescurtată şi a fost condamnat de judecătorul pentru audieri preliminare din Tivoli, pentru omor din culpă şi jaf, la 14 ani de detenţie.

Potrivit acuzării, cei doi au intrat în inima nopţii în locuinţa bătrânei făcând să li se deschidă uşa cu un pretext neînsemnat şi, odată intraţi în casă, au imobilizat-o şi au lovit-o cu pumnii şi picioarele. Carabinierii au reuşit să recupereze prada în casa lui Vasile.

În timp ce, din câte s-a înţeles la acea vreme, în casa lui Coşcodar au găsit valizele pregătite. «Rămânem convinşi de nevinovăţia lui Vasile –a comentat apărătorul său, Andrea Palmiero. Ne vom lupta pentru a-i demonstra inocenţa privind omorul, Vasile nu a negat niciodată că a avut un rol în jaf, spunând că a stat de pază. Vom prezenta apel pentru a face astfel încât să fie prezentate faptele aşa cum s-au desfăşurat în realitate».

Bătrân omorât la Burgio, doi români condamnaţi la 18 ani

Catania, româncă de 35 de ani căutată pentru două jafuri

Ancona, suprinși în timp ce furau dintr-o fabrică, au încercat să dea cu maşina peste un carabinier

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Votul tău contează”. Afişele electorale cu acest slogan se găsesc acum la Trento

Legile nescrise ale Mafiei din România. Interlopii nu au voie să le încalce