in

Catania, arestat ”The Big Boss”, șeful unei bande de români, obligau tinere românce să se prostitueze

Destructurată bandă de români cu acuzația de asociere în scopul comiterii de infracțiuni finalizată cu exploatarea prostituției unor tinere românce, dintre care una minoră.

Arestații sunt Gheorghe Eduard Ciobanu (23 de ani), Marius Negoiță (34), Marcel Dumitru (23), și italienii Angelo La Spina (65 de ani) și Salvatore D’Anna (45 ani), pentru care a fost dispus arestul domiciliar.

Mandatele de arestare au fost emise în urma unei anchete detaliate, coordonată de Procuratura din Catania și efectuată de Echipa Mobilă, în cadrul căreia au fost activate servicii de observare și filare în special în zona capitalei siciliene.

Anchetele au fost demarate în urma declarațiilor date de o româncă, victimă a exploatării, după intrarea sa în Italia. În particular, fata a declarat că a părăsit România împreună cu un conațional care, odată ajunși în Peninsulă, i-a sustras cartea de identitate, obligând-o să se prostitueze, sub amenințarea că-i va lua fiul minor rămas în România.

Arestații sunt Gheorghe Eduard Ciobanu (23 de ani), Marius Negoiță (34), Marcel Dumitru (23), și italienii Angelo La Spina (65 de ani) și Salvatore D’Anna (45 ani), pentru care a fost dispus arestul domiciliar.

Tânăra, cedând intimidărilor adresate, a început să se prostitueze sub controlul constant al exploatatorului care rămânea în apropiere. După trecerea a câteva săptămâni, fata a decis să fugă, contactând un client care a ajutat-o să scape și a însoțit-o la Poliție pentru a depune plângere.

Serviciile de interceptare au permis să se depisteze șeful organizației, Ciobanu, indicat de grup drept ”the Big Boss”, care, în afară că exploata prostituatele, pretindea de la ceilalți conaționali exploatatori plata unor sume de bani, pentru ”locul pe stradă” al fiecărei românce care era obligată să se prostitueze.

Pe timpul anchetelor a reieșit că organizația se folosea de doi italieni care, deși nu cunoșteau asocierea infracțională, favorizau atât prostituția tinerelor femei, cât și pe exploatatorii lor.

O a șasea persoană, și aceasta destinatară a unui mandat de arest preventiv, încă este căutată. Pe timpul arestărilor a fost arestat și un alt român, fără nicio legătură cu organizația, pe numele căruia fusese emis în trecut un mandat de arestare de către autoritatea judiciară din Caraș-Severin.

Serviciile de interceptare au permis să se depisteze șeful organizației, Ciobanu, indicat de grup drept ”the Big Boss”

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă de 31 de ani, eroină la Aosta, a salvat viața unui pensionar care suferise un infarct

Brescia, facturi false de 7 milioane de euro, denunțat întreprinzător român