in

Civitavecchia, șofer român de TIR, prins cu 42 kg de droguri în valoare de un milion de euro, ascunse sub ceapă

Militarii de la comandamentul provincial al Gărzii de Finanțe din Roma și funcționarii Agenției Vamale din Civitavecchia au pus sub sechestru 27 de kilograme de marijuana și 15 de hașiș, descoperite în interiorul unui camion în sosire cu o navă de la Barcelona, și l-au arestat pe șoferul de origine română. Activitatea a fost declanșată după analize atente de risc și după monitorizarea listei de pasageri și a vehiculelor îmbarcate pe o navă de linie care venea din Spania. Astfel a fost identificat și supus unui control un tir.

Verificarea preliminară a documentelor efectuată de operatori a permis să se releve anumite nereguli: vehiculul greu a rezultat a fi plin numai o treime și documentația de însoțire prezentată de transportator furniza o indicație privind valoarea mărfii, o încărcătură de circa 800 de pachete cu fructe și legume, cu siguranță derizorie, mai ales dacă se raportează la cheltuielile susținute pentru realizarea călătoriei și pentru închirierea vehiculului.

În urma controlării cu raze x a vehiculului, au ieșit în evidență nepotriviri între încărcătura declarată și cea efectiv transportată, astfel, având în vedere și atitudinea deosebit de nervoasă a șoferului la momentul controlului, s-a decis să se procedeze la golirea camionului pentru o examinare detaliată a încărcăturii și remorcii.

Activitățile s-au încheiat cu găsirea și sechestrarea a circa 42 de kilograme de substanțe stupefiante, în mod abil ascunse în interiorul unor cutii așezate pe paleți care conțineau ceapă, distincte și în mod minuțios ambalate în 11 pungi de culoare argintie. Drogul, care s-a dovedit a fi de calitate optimă la analizele chimice ulterioare, dacă ar fi ajuns pe piața traficului ar fi putut aduce organizației criminale circa un milion de euro.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Propunere neașteptată a ministrului Educației: ”Trebuie să găsim o variantă de Bacalaureat al românilor de pretutindeni”

Incidente violente în Calabria, mașinile unor români au fost arse. Presa locală: orașul este ”pradă anarhiei”