in

Clandestini români morţi în containerul spre Canada, condamnat pentru omor din culpă

Un român care organiza în 2001 călătorii către canada în containere din portul Livorno a fost condamnat pentru omor din culpă, pentru că doi dintre transfugi, doi români, au ajuns morţi la destinaţie. Curtea de Casaţie a stabilit că sunt vinovaţi de omor din culpă cei care organizează astfel de “călătorii ale disperării” sfârşite prost.

Nu contează “consensul” anterior al clandestinului. Casaţia a confirmat astfel o condamnare la doi ani de închisoare, emisă în 2009 la Florenţa, pentru omor din culpă în privinţa lui Daniel B., un român de 36 de ani care organiza în portul din Livorno, în schimbul unor compensaţii, călătorii în containere pentru clandestini.

Faptele se referă la data de 13 decembrie 2001 când în portul din Montreal, Canada, au fost găsite două cadavre, în stare avansată de descompunere, în interiorul unui container transportat de o navă care provenea din Livorno de unde plecase cu treisprezece zile înainte.

Clandestinii, de origine română, fuseseră închişi în container la Livorno de către Daniel B. Aşadar, potrivit Curţii Supreme, care a aprobat motivaţiile Curţii de apel din Firenze, în aprilie 2009, “sufocarea sau inhalarea otrăvitoare sau frigul nu ar fi fost mortale dacă persoanele ar fi avut posibilitatea de a reveni la aer, sau de a sta la mai cald sau, în orice caz, de a cere ajutor”. Iată de ce “este conformă celei mai elementare logici previzibilitatea evenimentului dăunător care i-a urmat”, astfel că vinovăţia inculpatului este clară. De aici inadmisibilitatea recursului prezentat de apărarea lui Daniel D., care iniţial a fost judecat pentru omor voluntar.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dispărută de patru ani, găsită la morgă

Viorica Tomşa, “Miss mamma italiana” la Lodi