in

Clasa I numai pentru italieni, scandal în provincia Aquila

Începe şcoala la Pratola Peligna, mică localitate de 6.000 de locuitori din provincia Aquila, şi citind lista de elevi a celor patru clasa I elementare ale şcolilor din piazza Indipendenza şi Valle Madonna, iese în evidenţă ceva ciudat: toţi copiii cu un nume de familie străin au fost concentraţi într-o singură clasă.

La baza creării de clase numai pentru italieni ar fi stat presiunile părinţilor, secondaţi de învăţători. Aceştia aveau de fapt mână liberă să formeze clasele întrucât era în curs un schimb de directori.

Noul director Raffele Santini, intrat în funcţie pe 1 septembrie, nu este de acord cu această situaţie. “Aşa ceva nu s-a mai auzit şi e inacceptabil. Prezenţa de copii străini în cadrul claselor trebuie să fie echilibrată, şcoala este locul principal de educaţie şi nu este tolerabilă nicio formă de rasism”.

“Cu costul de a întârzia intrarea în clase – promite directorul – mă voi ocupa personal de efectuarea unei sortări şi voi schimba compunerea claselor”. Între timp, însă, părinţii şi învăţătorii, au reuşit să le dea copiilor prima şi cea mai urâtă lecţie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Zgonea, sătul, nu-l crede pe grevistul foamei: ”Vrea și el să iasă în evidență cu ceva”

Un băiat de 27 de ani şi verişoarele sale de 13 şi 15 ani, morţi într-un accident cumplit lângă Brindisi