in

Criminalul de la ultimul etaj / Şi-a omorât vecinul italian, român arestat la Ancona

Se numeşte Nicolae Cornel, zis „Nica”, muncitorul român de 22 de ani arestat pe 10 ianuarie pentru uciderea lui Giancarlo Sartini, faptă comisă la Chiaravalle, în provincia Ancona. Tânărul, de mai mulţi ani Italia, este acuzat de omor calificat şi tâlhărie, agravat de lipsa de apărare a victimei.

A fost arestat de carabinieri pentru că intenţiona să se reîntoarcă în România. Arestatul este descris drept o persoană politicoasă şi amabilă, care nu a creat niciodată probleme justiţiei. Nicolae Cornel împarte cu câţiva amici un apartament de la etajul patru al blocului victimei, care locuia la etajul întâi.

De circa un an lucra la o întreprindere de legume-fructe din Chiaravalle şi colegii săi de muncă au rămas fără cuvinte la aflarea veştii că el este suspectul asasin al pensionarului. Giancarlo Sartini, pensionar de 53 de ani, a fost ucis în locuinţa sa din Chiaravalle în noaptea dintre 26 şi 27 decembrie pe timpul unei tentative de furt. Era şi invalid civil. Lucrase la o firmă de curăţenie feroviară şi suferea de probleme respiratorii şi de mobilitate. Sartini a fost surprins în somn de hoţul-ucigaş, care a intrat în locuinţă după ce a forţat un geam de la bucătărie.

Asasinul l-a ucis cu cinci lovituri în cap, aplicate cu un obiect similar unei răngi, şi i-a furat o brăţară, un lănţişor, un inel, portofelul cu câţiva euro şi telefonul mobil, răvăşind apartamentul.

Alarma a fost dată a doua zi de sora lui Sartini care locuieşte în acelaşi bloc şi care trecea în fiecare dimineaţă pe la fratele său pentru a-i verifica starea de sănptate. Însă neprimind niciun răspuns nici la telefon a apelat o prietenă care la rândul ei a avertizat 112. Bărbatul a fost găsit în dormitor, întins pe pat, cu răni la cap, într-o baltă de sânge.

Sartini (foto) era un bărbat înalt, gigant, care tocmai din cauza staturii sale avea probleme de sănătate şi dormea cu un aparat de respirat. Cu siguranţă nu ar fi putut interveni pentru a bloca hoţul, din cauza dificultăţilor sale motorii, însă ucigaşul nu ştia acest lucru. Poate Sartini doar a strigat, încercând să se ridice din pat. Hoţul, înspăimântat, în acel moment şi-ar fi pierdut minţile, începând să-l lovească.

Celibatar, era o persoană timidă, cu viaţă retrasă, cu stare materială nu foarte bună. Pentru crimă, investigatorii îl suspectau deja de mai multe zile pe tânărul român. Cornel a fost interogat de cel puţin două ori, şi pe 10 ianuarie carabinierii l-au chemat pentru un al treilea interogatoriu, la finalul căruia s-a emis mandatul de arestare.

Indiciile în privinţa lui sunt multe. Muncitorul este suspectat a fi şi autorul unui alt furt suferit de Sartini pe 10 septembrie anul trecut: şi în acea ocazie hoţul a intrat în apartament printr-o fereastră.

Astăzi, 12 ianuarie, Judecătorul pentru anchete preliminare de la Tribunalul din Ancona, Antonella Marrone a validat arestarea. În faţa judecătorului, Nica a ales să nu răspundă la întrebări, însă carabinierilor le-a spus că este nevinovat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

E PREA TARE, O SEMNEZ! Până şi insultele se plagiază în România: atacul unui lider PLR la adresa românilor din străinătate, COPIAT

EXCLUSIV / Ministrul diasporei, Angel Tîlvăr nu are probleme cu trecutul: „Aşa e, tatăl meu a fost securist, dar Securitatea a fost un instrument profund dăunător”