in

Cum se risipesc banii in administraţia publică italiană

Bugetul Italiei a fost afectat de o lungă serie de risipe în administraţia publică- faptul a fost relevat de un raport recent al Ministerului Economiei, care a analizat situaţia din sistemul sanitar, cel al invăţământului, cel universitar precum şi investiţiile publice
 
Deseori au descoperit expertii- sunt angajate mai multe persoane pentru o sarcină care poate fi făcută de una singură. Alta risipa? Statul cumpără bunuri şi servicii plătindu-le cu mult peste valoarea de piaţă. 
 
Alte foduri pierdute sunt determinate de nefolosirea tehnologiilor de ultimă generaţie, din cauza lipsei de comunicare intre diferite structuri ale administraţiei publice. 
 
Potrivit raportului, costurile unor lucrări publice nu sunt întotdeauna proporţionale cu utilitatea
lor reală. În cele din urmă, unele ajutoare de stat pentru cei mai săraci ar incuraja beneficiarii să fie asistaţi, mai degrabă decât să-şi îmbunătăţească starea actuală.
 
De toate aceste detalii a tinut seama Ministrul Economiei, Giulio Tremonti in calcularea noului buget pentru a reajusta conturile publice. 
 
Obiectivul este gasirea celor patruzeci de miliarde de euro necesri echilibrarii bugetului, reducând risipa şi ineficienţa administrativă. . 
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Regizorul Tocilescu şi Tamara Buciuceanu, stele pe Walk of Fame din Bucureşti

Schengen, în pericol! Danemarca reia controlul la frontiere