in

Regizorul Tocilescu şi Tamara Buciuceanu, stele pe Walk of Fame din Bucureşti

Proiectul “Walk of Fame”, dedicat “valorilor artistice ale teatrului şi filmului românesc”, este iniţiat şi organizat de Teatrul Metropolis şi centrul comercial Cocor din Capitală.

Regizorul Alexandru Tocilescu a primit o stea pe Walk of Fame din Bucureşti, joi, 7 iulie, în prezenţa actorilor “fără de care nu ar fi reuşit”, după cum a spus însuşi maestrul. Stela Popescu, Ion Besoiu, Irina Petrescu, George Mihăiţă, Ileana Stana Ionescu, Florina Cercel, Valentin Uritescu, vicepreşedintele UNITER, Aura Corbeanu, vedeta TV Virgil Ianţu, dar şi reprezentanţi ai primăriei Bucureşti l-au copleşit de emoţii pe regizorul Alexandru Tocilescu.

După dezvelirea plachetei cu steaua care-i poartă numele, pe Bulevardul Celebrităţilor din Capitală, maestrul a glumit spunând: “Mă simt ca Irinel Columbeanu”. “Nu mă aşteptam să fie atâta lume şi asemenea lume. Şi eu îmi iubesc actorii şi i-am iubit întotdeauna, dar nu mă aşteptam ca şi ei să mă iubească pe mine, pentru că eu mai urlu, mai fac urât. Uite că m-au iertat de toate”, a spus Tocilescu.

Alexandru Tocilescu, născut pe 27 iulie 1946, este unul dintre cei mai apreciaţi regizori de teatru români. A montat cu succes piese ca “O zi din viaţa lui Nicolae Ceauşescu”, „Elizaveta Bam”, „Comedie roşie” (în cadrul programului Teatrului Naţional Bucureşti „Procesul comunismului prin teatru”), „Casa Zoicăi”, „Eduard al III-lea”, „Sfârşit de partidă”, „Comedie roşie” etc. Tamara Buciuceanu-Botez va primi o stea în luna august

Actriţa Tamara Buciuceanu-Botez, una dintre figurile legendare ale comediei româneşti, va primi, în luna august, o stea pe Walk of Fame din Bucureşti, a anunţat, cu această ocazie George Ivaşcu.

“Doamna comediei româneşti”, aşa cum a fost adesea denumită, Tamara Buciuceanu-Botez are o impresionantă carieră în teatru şi film. Născută în 1929, la Tighina (Republica Moldova), Tamara Buciuceanu-Botez a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, la clasa profesorului Ion Bălţăţeanu, în 1952, după ce îşi începuse studiile de actorie în 1948, la Institutul de Teatru „Vasile Alecsandri” din Iaşi.

Valorile trebuie pomenite

Înaintea regizorului Alexandru Tocilescu au mai primit această distincţie Florin Piersic, în ianuarie, Victor Rebengiuc, în februarie, Radu Beligan, în martie, Amza Pellea (postum), în aprilie, şi Maia Morgenstern, în mai. Începând de anul acesta, lunar, este acordată o stea pe Bulevardul Celebrităţilor unui artist care îşi serbează ziua de naştere în luna respectivă.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sinucideri ȋn ȋnchisorile italiene, iată cazurile unor români care s-au declarat mereu nevinovaţi

Cum se risipesc banii in administraţia publică italiană