in

Doi români morți într-un accident cu o mașină a carabinierilor, militarul achitat

Accidentul s-a produs în noaptea de 17 octombrie 2010 la Verona: o mașină a carabinierilor a ciocnit o mașină în care se aflau doi români, care și-au pierdut viața. Militarul care conducea mașina de serviciu avea sirena și girofarurile aprinse și astfel responsabilitatea sa a fost exclusă S-a ciocnit cu un WV Lupo în care circulau cei doi.

Impactul a fost deosebit de violent și mai întâi Marius Nistor, de 20 de ani, și apoi Ovidiu Dumitru Ciortan, de aceeași vârstă, au murit din cauza rănilor grave și a leziunilor suferite în impact. Era noaptea de 17 octombrie de acum trei ani și accidentul s-a produs la intersecția dintre viale dell’Agricoltura și viale del Lavoro.

Pe 26 septembrie 2013, carabinierul Antonio Modugno, la volanul mașinii Alfa Romeo 159 în acea seară, a fost achitat de judecător întrucât fapta nu constituie infracțiune. Motivațiile sentinței se vor cunoaște numai în 45 de zile.

Tragedii rutiere în care au pierit români în străinătate

Carabinierul era acuzat de dublu omor din culpă. în acea noapte, carabinierul circula în direcția punctului de taxare Verona Sud pentru o intervenție în zona San Giovanni Lupatoto. Astfel a intrat pe podul de pe viale Piave și odată ajuns pe viale del Lavoro, s-a trezit în fața mașinii sale cu mica mașină condusă de Nistor. Avea deschise cele două dispozitive de alarmă.

Român beat la volan a ucis o femeie de 43 de ani

Tânărul român de la volanul mașinii poate a devenit confuz, deoarece cu câteva clipe înainte de impactul cu mașina carabinierilor fusese deja depășit de o altă patrulă. Astfel mașina Lupo a ocupat banda cea mai la stânga de pe viale del Lavoro poate pentru a întoarce spre viale dell’Agricoltura fără ca șoferul să-și dea seama că sosea o altă mașină a carabinierilor. Impactul a fost atât de violent încât mașina tinerilor români s-a lovit de un copac la o sută de metri de un chioșc de ziare.

Româncă de 51 de ani accidentată mortal pe via Pontina

Nistor a murit imediat în timp ce Ciortan și-a pierdut viața a doua zi. Carabinierul a fost imediat anchetat pentru omor din culpă însă judecătorul l-a considerat a fi străin de orice responsabilitate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cerșetoare româncă ucisă la Ancona: criminalul condamnat la 28 ani de închisoare

Asociația ”Frăția” din Torino a sărbătorit un deceniu de activitate. „Să fim mereu împreună!”