in

Drumul maşinilor furate din Europa trece prin România, sute de limuzine de lux confiscate

Drumul maşinilor furate din vestul spre estul Europei trece prin România. Numai în acest an oamenii legii au confiscat 161 de maşini de lux. Filiera e mai mereu aceeaşi, spun poliţiştii.

Traficanţii se folosesc de identitatea oamenilor fără adăpost, închiriază maşini de la firme din Germania şi Italia, pe care nu le mai duc niciodată înapoi. Bolizii ajung la clienţii care i-au comandat în Ucraina, Republica Moldova sau Rusia.

Pentru a nu fi descoperite, de multe ori maşinile sunt duse în ateliere unde li se modifică seria. În Curtea Poliţiei de Frontieră Iaşi sunt 25 de limuzine confiscate în acest an. Maşinile au fost aduse în ţară din Germania sau Italia de traficanţi şi ar fi trebuit să ajungă în ţări din est. Acestea sunt doar o parte dintre maşinile care urmau să ajungă în Republica Moldova şi Rusia numai că au fost reţinute de poliţiştii de frontieră din Iaşi pentru că şi-au dat seama că sunt furate.

Un BMW declarat furat în Belgia costă 140.000 de lei şi urma să fie scos din ţară în luna iunie de un român care s-a ales cu dosar penal. La un calcul simplu, un traficant face un profit uriaş prin acestă schemă. Pe un site de închirieri de mașini din Italia, un bolid cu peste 200 de cai puetere, se poate închiria pe zi cu mai puțin de 300 de euro. Timp în care mașina poate ajunge deja la clientul care a comandat-o la un preț de peste 50.000 de euro.

Din străinătate se fură nu numai maşini, ci şi microbuze, şi utilaje agricole.


Citiți și:

Româncă ucisă de traficanții de mașini, patru agenți municipali arestați la Napoli

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Viorel Boldiș: Scopul mitingului din 10 august este acela de a lărgi prăpastia dintre românii din ţară şi cei din Diaspora

Viareggio, îngrijitoare română găsită moartă între șinele de cale ferată. Fiica femeii: “Noi am aflat de la o prietenă de-a ei”