in

Ex-lider Ku Klux Klan, expulzat din Italia

David Duke se mutase la Belluno. Chestura, când a descoperit cine e, nu i-a reînnoit permisul de ședere: “Vrea exterminarea rasei negre și evreiești.”

David Duke nu poate rămâne în Italia. În privința sa a fost stabilită o “periculozitate socială de durată” și, “pe baza unor surse oficiale de încredere, a fost indicat ca subiect intenționat să înființeze în Europa o organizație cu obiectivul exterminării rasei negre și evreiești”.

Sunt motivațiile cu care Chestura din Belluno i-a refuzat la începutul lui noiembrie reînnoirea permisului de ședere acestui cetățean american, scriitor de succes, care s-a mutat în Italia pentru a efectua câteva cercetări probabil în vederea unui nou best-seller. Însă cercetările Poliției au făcut să se descopere că pe numele lui există un ordin de neadmisibilitate în Schengen emis de Elveția și valabil până pe 7 septembrie 2019.

Dar cine e David Duke?

Pata cea mai neagră din trecutul său este faptul că în tinerețe a fost unul dintre liderii Ku Klux Klan, mișcarea supremației albe americane. Un capitol încheiat, spune el, căruia i-a urmat o carieră ca scriitor (best-seller-ul său este “Jewish Supremacism”, urmând să fie publicată cartea “The Zionist Conspiracy”) și ca politician: a fost exponent al partidului republican și în ultimii ani s-a apropiat de mișcarea Tea Party.

În 2009, invitat în Republica Cehă de un grup neo-nazist pentru promovarea cărții Jewish Supremacism, a fost arestat cu acuzația de “negare sau aprobare a genocidului nazist și a altor crime naziste” și pentru “promovarea de mișcări care vor să suprime drepturile umane”. Eliberat a doua zi, cu ordinul de a părăsi țara, devine curând persona non grata pentru guvernele europene.

Este straniu că Duke a reușit să intre în mod regular în Italia și să obțină un prim permis de ședere. La Belluno explică totul printr-o neglijență birocratică: Elveția a închis Schengen pentru Ernest David Duke, însă el în Italia și-a folosit numai primul nume. Faptul e că atunci când Chestura a înțeles cine e, i-a negat dreptul de a rămâne.

Americanul, oricum, nu s-a re semnat și a prezentat un recurs la Tar din Veneto împotriva negării permisului de ședere. “Nu este un periculos, nu a fost niciodată acuzat că vrea să facă prozelitism xenofob în Italia”, susține avocatul său, Filippo Augusto. O versiune care însă nu i-a convins pe judecători, care marți, 3 decembrie, au respins recursul: în Italia nu este loc pentru David Duke.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Banca Transilvania a deschis o filială la Roma, destinată în special românilor

Adrian Năstase condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită