in

Fura bijuteriile bătrânilor pe care îi îngrijea ca badante

 

Au avut încredere în ea, au angajat-o pentru a avea grijă de ei, dar la scurt timp, au rămas fără bijuterii şi bani. Iată ce li s-a întâmplat unor bătrâni din Rieti, lângă Roma, care au angajat ca “badante” o româncă de 48 de ani.

 

Jefuiţi de “badante”

Poliţiştii au arestat-o pe femeie- Aurelia P., după ce au prins-o în flagrant delict, în timp ce încerca să vândă bijuteriile furate din casa unei bătrâne.

Bătrâna, potrivit anchetatorilor, era doar ultima victimă a româncei. Femeia a mai fost angajată de alţi pensionari: toţi o angajau pe româncă pentru o perioadă de probă, la sfârşitul căreia menajera pleca cu bijuteriile din aur ascunse în casă. Apoi, Aurelia P. vindea obiectele preţioase la bijutierii din zonă.

În luna august, românca a lucrat în casa unui bătrân bolnav în fază terminală, din locuinţa căruia ar fi sustras bijuterii în valoare de 1700 de euro. Rudele bătrânului, după deces, au constatat lipsa obiectelor, şi au făcut denunţ la poliţie. Agenţii au recuperat bijuteriile la un magazin din localitate şi au descoperit că le vânduse fosta “badante”.

 

“Bunicuţi maltrataţi de badante”

Astfel, anchetatorii au decis să urmărească mişcările femeii, care lucra la o altă bătrână, bolnavă de Alzheimer şi blocată la pat. Pe 4 septembrie, românca a luat de la gâtul bătrânei lanţul de aur şi s-a dus la magazinul unde obişnuia să vândă bijuteriile furate. Agenţii o aşteptau deja şi au surprins-o în flagrant.

Aurelia P. a afost acuzată de furt, agravat, pentru că a fost comis asupra unor persoane incapabile să se apere. Românca şi-a recunoscut fapta şi a obţinut comutarea pedepsei de patru luni de închisoare, în plata unei amenzi de 30.000 de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mamă beată pe stradă, cu fetiţa de doi ani după ea

Românii caută locuri de muncă în toată lumea