in

Jafuri în serie la Messina, infractorii italieni se dădeau drept români

Sunt autorii unor jafuri în dauna unor firme din provincia Messina, puse la cale între septembrie și ianuarie. Infractorii se dădeau drept cetățeni români, imitând un accent străin și repetând de mai multe ori pe timpul jafurilor că sunt din România.

Poliția din Messina i-a arestat pe Di Paola Salvatore, Mangano Antonino, Giacalone Andrea, Nunnari Vincenzo, toți din Messina, și pe Alfio Alessandro Puglisi, originar din Catania…

Italienii sunt acuzați de jaf agravat, deținere și port abuziv de armă, sechestrare de persoană, favorizare și tăinuire.

Anchetele au început pe 1 septembrie anul trecut când jefuitorii au luat în vizor un magazin de bijuterii de pe viale San Marino, atacat în plină zi, în jurul orei 13.00. În acea ocazie au furat bijuterii în valoare de peste 50.000 de euro. Cruzimea infractorilor s-a manifestat încă de la prima lovitură: bărbații au constrâns angajatele magazinului să deschidă vitrinele prinzându-le de gât. Apoi au sustras bijuteriile și s-au făcut nevăzuți.

Pe 13 decembrie au atacat o măcelărie și o tutungerie. Au furat circa 7.000 de euro împreună cu alte valori, un portofel de firmă, carduri bancare și tichete pentru parcarea în oraș. De data aceasta jefuitorii au utilizat o armă, un pistol filmat de camerele de supraveghere și găsit de polițiști după a patra lovitură, dată pe 29 decembrie la o societate de asigurări. Este vorba de un Bernardelli semiautomat de calibrul 7,65, cu seria ștearsă, pe care unul dintre răufăcători l-a pierdut pe timpul fugii.

Pistolul avea cinci cartușe în încărcător și unul pe țeavă, gata să fie tras. Răufăcătorii l-au îndreptat către angajații societății de asigurări, amenințând să-l folosească pentru că ”așa facem noi în România”. Infractorii arestați pe 3 februarie s-au dat drept cetățeni români de mai multe ori, vorbind cu accent străin și repetând pe timpul jafurilor că sunt din România.

Ultimul jaf l-au comis pe 12 ianuarie – cel mai violent – la Messinsaldo. Angajații au fost amenințați cu cuțite, trântiți la pământ și jefuiți de tot ce aveau – poșete, bijuterii, celulare, ceasuri – nu înainte ca atacatorii să golească seiful în care se aflau 900 de euro. Apoi infractorii i-au închis în toaleta biroului de unde au reușit numai mai târziu să dea alarma.

Datorită anchetelor poliției, autorii celor cinci jafuri sunt acum la închisoare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Operațiunea ”Starlight” a carabinierilor din Lucca: 100 de carabinieri au prins 10 români

Silicon Valley împotriva lui Trump. Zuckerberg, fondatorul Facebook: «SUA, o națiune de imigranți și trebuie să fim mândri de acest lucru»