in

Jefuiau punctele de taxare de pe autostradă, cu topoare și târnăcoape, trei arestări

Cu o operațiune începută la Milano și încheiată la Forli, la cinci ore și jumătate după atacul la punctul de taxare autostradală din Lugo di Ravenna, investigatorii de la Polstrada i-au arestat pe trei jefuitori în serie, suspectați că au pus la cale zeci de lovituri, folosind topoare, tărnăcoape și ciocane.

28 de atacuri, o pradă totală de 200.000 de euro și multă frică și daune la punctele de taxare prădate. Detectivii erau de mai multe săptămâni pe urmele presupușilor autori ai raidurilor comise în ultimele patru luni în Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, intrând și în Abruzzo.

 

Primul capturat, în gara din Verona, a fost un român în privința căruia indiciile erau suficiente pentru a motiva un mandat de arest preventiv: și-a lăsat amprentele digitale pe un bon autostradal, cu locul și ora compatibile cu unul dintre jafuri.

Hoți din România recrutați de italieni. “Cu banii câștigați trăiam ca un nabab”

Apoi au fost prinși alți trei conaționali, rezidenți la Milano și Monza. Ford-ul Galaxy al grupului, mașină cu numere bulgărești din proprietatea șefului bandei, a intrat pe Autosole și a ieșit înainte de Lugo, supravegheat și cu un dispozitiv GPS instalat pe ascuns la bord de către detectivi.

„În jurul orei 23 infractorii au lăsat mașina într-o zonă de lângă autostradă – au povestit polițiștii prezenți la fața locului – și s-au dus la punctul de taxare, traversând câmpul. O patrulă în haine civile i-a urmărit, pierzând contactul din cauza întunericului”.

Banda lui Papuc, arestată în Sicilia

În toiul nopții, pe la trei și jumătate, jefuitori au intrat în acțiune „întrezăriți de departe” de investigatori. S-au apropiat de căsuța taxatorului de serviciu și l-au amenințat cu un topor și un ciocan, cu fețele acoperite cu bucăți de stofă tăiate în jurul ochilor. O lovitură de 4.500 de euro.

Siguri că nimeni nu i-a văzut, s-au dus la la ora 9 la un bar din Forli pentru a lua micul dejun. Urmăritorii de la Polstrada au apărut acolo, „în condiții de totală siguranță, fără riscuri pentru alte persoane”, și au procedat la arestări.

Românul Nelu, Fantomas de Italia

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Și-a omorât verișorul în Italia, apoi a fugit în Anglia: a fost capturat la Bacău

Medicii şi asistenţii, protest fără precedent. Halatele albe ameninţă cu demisii în bloc