in

Și-a omorât verișorul în Italia, apoi a fugit în Anglia: a fost capturat la Bacău

A fost rezolvat după trei ani cazul legat de moartea lui Vasile Gabar, român de 52 de ani, găsit mort pe 14 iunie 2010 la o fermă de lângă Modigliana (provincia di Forli-Cesena), scrie publicaţia Romagna Noi. A fost arestat vărul său de gradul doi, Cătălin Balaban, de 26 de ani, capturat în România, extrădat în Italia și predat carabinierilor din Forli, la aeroportul Linate din Milano.

Acum bărbatul de 26 de ani este închis în penitenciarul din Vigevano în provincia Pavia.

Mobilul crimei ar fi legat de un conflict din interiorul familiilor, din motive de avere, la Bacău: terenuri și case pe care și le dispută de ani de zile, scrie publicaţia Forli Today.

Ciobanul fusese legat de mâini și picioare cu bandă adezivă și aruncat într-o groapă după ce a fost întins pe o prelată.

A fost ucis cu o violență oarbă: fața complet desfigurată, osul gâtului complet rupt, semne de lovire peste tot.

Român de 26 de ani, omorât de colegul de cameră

Anchetele s-au îndreptat imediat către o familie de verișori care locuia la Dovadola. Astfel s-a ajuns la fiul cuplului stabilindu-se apoi că în cele 24 de ore succesive crimei tânărul a părăsit Italia și s-a dus în orașul de origine Bacău, România.

În aceleași 24 de ore a fost activat celularul victimei cu cartela telefonică a lui Balaban. Datorită colaborării fundamentale cu Poliția română a fost posibil să se efectueze o percheziție în locuința lui Balaban, unde au fost găsiți bani și documente ale bietului cioban ucis.

Româncă ucisă de fostul soţ la Foligno. Criminalul s-a sinucis.

Cercetările au durat luni de zile, deoarece între timp, presupusul ucigaș, s-a dus să lucreze în Anglia. Abia pe 28 august 2013 forțele speciale române au reușit să-l blocheze pe bărbatul de 26 de ani, care se întorsese acasă. Pe numele său fusese emis un mandat european de arestare.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Manifestații de masă contra românilor în Spania: „Ne-am săturat de voi”/ VIDEO

Jefuiau punctele de taxare de pe autostradă, cu topoare și târnăcoape, trei arestări