in

Manifestații de masă contra românilor în Spania: „Ne-am săturat de voi”/ VIDEO

Doi cetăţeni romani sunt suspectaţi că au violat două tinere de naţionalitate spaniolă în Almendralejo, regiunea Extremadura, anunţă romanul.eu

Potrivit presei locale spaniole, în urma acestui incident, petrecut duminica trecută în afara oraşului, aproximativ 1000 de persoane au manifestat vineri împotriva românilor în Almendralejo.

Mulţimea a strigat lozinci de genul „Ne-am săturat de atâţia români” şi au cerut demisia primarului oraşului Almendralejo, în care trăiesc 3100 de cetăţeni români, reprezentând aproape 10 la sută din populaţie.

Localnicii care au protestat întâi într-un parc din localitate şi apoi în fața primăriei au fost acompaniaţi de fratele victimei. Se presupune că tânără de 18 ani a fost violată de doi români, care au fost reţinuţi deja de Poliţie.

Înainte ca aceştia să ajungă în arestul Poliţiei spaniole, fratele tinerei de 18 care a fost violată spunea că nu doreşte ca pentru o astfel de fapta să plătească toţi românii, dar în timpul manifestaţiei acesta a recunoscut că localnicii sunt furioşi pe români.

„România, bestia neagră a Europei. Să-i expediem pe toți românii acasă! „

„Lumea este indignată pentru că românii pun mâna pe locurile de muncă, vin să facă rău, violează femeile aşa cum s-a întâmplat cu sora mea şi nu e logic să se întâmple astfel”, a spus Felix Parra, fratele victimei, pentru publicaţia locală Hoy.es.

Manifestaţia împotriva românilor din Almendralejo a fost convocată prin reţelele de socializare, iar autorizaţia a fost solicitată de o persoană fizică.

Protestatarii nu aveau pancarte însă erau atât de furioşi încât mai mulţi poliţişti au fost nevoiţi să blocheze accesul în sediul Primăriei.

Reacţia localnicilor spanioli la adresa romanilor a fost provocată după ce două tinere au fost agresate sexuală duminică, în afară localităţii Almendralejo. Suspecţii sunt doi romani stabiliţi în regiune. Unul dintre ei a transmis presei prin intermediul avocatului că a întreţinut relaţii sexuale cu una dintre fete, însă susţine că a fost cu acordul acesteia.

Împreună cu cei doi români a mai fost reţinută o femeie, suspectată pentru complicitate prin acoperire.

Aceasta nu ese prima manifestaţie împotriva românilor din Spania. În localitatea Belorado din Burgos a avut loc în urmă cu un an o acţiune de protest a localnicilor, după ce un spaniol a murit după ce ar fi fost lovit de un român.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roșia Montană, proteste în Italia: „Suntem români și ținem la țara noastră și la viitorul ei” / VIDEO

Și-a omorât verișorul în Italia, apoi a fugit în Anglia: a fost capturat la Bacău