in

L-au călcat intenționat cu mașina. Trei români arestați pentru moartea lui Fănel Tunea

Poliția din Reggio Calabria a arestat, cu acuzația de omor din culpă, un cetățean român, Angelo Gabriel Nechifor, de 29 de ani. Anterior fuseseră arestați pentru aceeași infracțiune alți doi români, Alexandru Avram, de 32 de ani, și Adrian Stan, de 29. Nechifor a fost adus la aeroportul Fiumicino și predat autorităților italiene de poliția română după ce a fost extrădat din România.

Arestul s-a făcut în executarea unui mandat de arestare preventivă emis de judecătorul pentru investigații preliminare din Reggio la cererea Procuraturii. Tânărul a devenit de negăsit pe 10 aprilie sustrăgându-se arestării. El este considerat vinovat, împreună cu Avram și Stam, de uciderea lui Fănel Tunea (foto), de 31 de ani, faptă comisă între 9 și 10 noiembrie 2013 pe drumul statal 106, în apropiere de Reggio Calabria.

Anchetele efectuate de Echipa Mobilă au stabilit că Tunea, înainte de a fi accidentat și ucis în mod voluntar de șoferul unei mașini, a fost bătut în mod brutal de cei trei conaționali, respectiv de administratorul (Avram), barmanul (Stan) și bodyguard-ul (Nechifor) localului ”Club Ajb” frecventat în 2013 de cetățeni români.

Împreună cu Tunea au fost bătute și accidentate alte două persoane, care numai au fost rănite. Cei doi amici ai lui Tunea, după agresiune, au fost amenințați imediat pentru a furniza versiuni convenabile poliției care pe 10 aprilie a reușit să facă lumină privind vinovăția celor trei români, acuzați de omor din culpă cu circumstanța agravantă de motive neînsemnate.

Voiau să se creadă că a fost un accident dar în realitate au bătut și apoi ucis un bărbat. Accidentul rutier a avut loc noaptea în jurul orei 2 pe drumul statal 106 Jonica pe teritoriul localității Reggio Calabria. Anchetele au permis să se stabilească că evenimentul nu putea fi considerat o tragică fatalitate, ci consecință directă a agresiunii suferite de tânărul Tunea în interiorul discotecii. Când conaționalul a fost lovit de mașina în tranzit, cei trei români destinatari ai mandatului de arestare, în loc să acorde ajutor tânărului conațional, au fugit imediat.

De asemena, cei trei anchetați l-au amenințat în mod grav în legătură cu tragicele evenimente pe cumnatul victimei, prezent la fața locului, și l-au agresat în mod brutal cu scopul de a furniza poliției o versiune ”convenabilă” a evenimentelor care au avut loc în local, înainte de gravul accident rutier. Amenințările, după acea seară, au fost repetate ulterior și prin intermediul unor numeroase apeluri telefonice.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Proteste în diaspora: Mai răsfirați, băieți, să păreți mai mulți! Imaginea unei țări bananiere

Deputaţii au respins începerea urmăririi penale a premierului Ponta. Iohannis: „E o dovadă de maximă iresponsabilitate”