in

Marfă de 2,5 milioane cu destinația România, 79 de puști furate din fabrica Beretta, 10 români arestați

Biciclete de cursă, arme Beretta, chiar și un dric: marfă furată în valoare de 2,5 milioane. Românii ”lucrau la conducere”, italienii procurau bazele logistice.

Doisprezece reținuți cu mandate de arestare preventivă: carabinierii din Verbania au anihilat un grup infracțional care opera în special la periferia milaneză, dar și în alte teritorii, de la Ossola – provincia Verbania – până în provincia Brescia, până în Valais în Elveția, scrie Varese News.

Anchetele au fost demarate în urma a trei furturi comise în zona industrială din Villadosola pe 2 aprilie 2015: unul dintre cele trei vehicule furate – un ATV – a fost găsit câteva zile mai târziu la frontiera ungară. La finele lui aprilie carabinierii au identificat grupul infracțional, cu baza la Corsico, care avea rol de ”autotransportator” a diferite bunuri furate către România.

Prada era de toate felurile: carabinierii au recuperat parfumuri, poșete, diferite vehicule (inclusiv celelalte care lipseau la apel după furtul din Villadossola), printre care și un dric furat din provincia Milano. De asemenea au fost recuperate 79 de puști furate la Ardone Valtrompia, direct de la fabrica Beretta.

În mai 2015, prăzii i s-au adăugat biciclete de cursă și accesorii sportive furate din Elveția.

În total este vorba de o pradă de 2 milioane și jumătate de euro. Grupul de hoți și autotransportatori era compus din români, în timp ce italieni – doi arestați – erau ”logisticienii” care găseau depozite în care să se păstreze bunurile furate înainte de a fi trimise în Est (erau utilizate și depozite de tip self-storage). Bazele erau în diferite localități de lângă Milano, în Brianza, în provincia Cremona.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șansă uriașă pentru cei care sunt pregătiți să intre in diplomație, mai sunt câteva zile

Bari, și-a ucis partenera în bătaie: ”Nu a spălat farfuriile așa cum i-am spus”