in

Ministrul Mauro (Apărare): „Cetățenie pentru străinii care se înrolează”

“Cetăţenie în schimbul serviciului militar”. Aceasta este propunerea ministrului Apărării, Mario Mauro, intervievat de cotidianul Libero. “Un mod pentru a-i integra mai bine”, afirmă ministrul.

“Să se facă o mică modificare la Constituţia italiană şi să li se dea imigranţilor posibilitatea să poată intra în forţele armate”, explică ministrul. “Astăzi poţi fi militar numai dacă eşti cetăţean italian. Ar trebui să se facă ca în Statele Unite unde, dacă prestezi serviciu în forţele armate pentru o anumită perioadă, ţi se facilitează obţinerea cetăţeniei”.

Ministrul Integrării Cecile Kyenge a definit “chibzuită şi inteligentă” propunerea şi a dorit să-i mulţumească lui Mauro: “Am citit cu multă atenţie interviul ministrului pe care îl felicit – a spus Kyenge – pentru că propunerile sale ţin cont de strategiile viitoare ale Europei şi Italiei”.

Dură replica secretarului de la Lega Nord, Matteo Salvini: “Schimbarea Constituţiei pentru a le permite imigranţilor să facă parte din forţele armate pentru a favoriza accesul la cetăţenia italiană, aşa cum susţine ministrul, este un principiu demenţial”.

Şi Forza Italia respinge ideea ministrului. “Inacceptabilă şi totalmente în afara realităţii”, afirmă senatorul Lucio Malan. “Sunt mii de tineri italieni care încearcă în mod inutil să intre în foarte strictul număr de înrolări care sunt efectuate anii aceştia şi nu se observă nicio necesitate de a face să intre în locul lor persoane care vin de cine ştie unde. Nici acest mecanism, nici ius soli nu sunt de conceput pentru Italia”.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cum am petrecut Revelionul: „În România e întotdeauna mai frumos”

Vin alegerile / Crin Antonescu: „Românii din diaspora, CEA MAI IMPORTANTĂ resursă pentru viitorul României”