in

Pedofilia, unul din trei italieni consideră acceptabil sexul cu minori

Raporturile sexuale între adulţi şi adolescenţi sunt acceptabile pentru 38% dintre italieni, fie acestea virtuale sau fizice. Acest lucru este dezvăluit de un studiu Ipsos comandat de organizaţia Save the Children.

Organizaţia fotografiază pentru prima dată percepţia adulţilor privind relaţiile pe care le întreţin cu minori şi privind comportamentul acestora din urmă, cât şi rolul internetului ca instrument de întâlnire cu caracter sexual.

În rândul persoanelor de peste 45 de ani, sunt mulţi cei care intră în reţea pentru a acoperi un important gol relaţional şi afectiv al vieţii reale: 37% dintre italieni afirmă că utilizează internetul, şi în special reţelele de socializare, pentru a cunoaşte persoane disponibile să se împrietenească sau să întreţină un raport de afecţiune sau iubire.

Dintre italieni, 81% consideră că relaţiile sexuale dintre adulţi şi adolescenţi sunt răspândite şi că internetul reprezintă principalul instrument pentru a începe şi dezvolta relaţia, care poate duce la întâlnire fizică.

„În experienţa noastră de lucru în domeniu cu adolescenţii, deseori aflăm de tentative de relaţie din partea unui adult cu un minor – comentează Valerio Neri, director general al Save the Children. Nu ne aşteptam la un grad de toleranţă atât de ridicat din partea opiniei publice care, după părerea noastră, preanunţă acceptarea unei deresponsabilizări şi a unei dezangajări a adulţilor privind rolul lor în relaţia cu adolescenţii”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Adrian Chifu, primul consilier român în Italia: „Candidez la postul de primar”

Dan Radu Zătreanu, Mişcarea Populară: „Vom dubla numărul de parlamentari pentru diaspora”