in

Pescara, doi români arestați în operațiunea ”Ciment Roșu”. Recuperate circa 2 tone de cupru

Un întreprinzător italian din Spoltore de 50 de ani a fost plasat în arest domiciliar, în cadrul operațiunii efectuată de carabinierii din Pescara. Pe timpul descinderii au fost arestați și doi români, de 31 și 30 de ani, pentru furturi și tăinuire de cupru în provinciile Pescara și Chieti. Ancheta ”Ciment Roșu” a fost demarată, în luna iunie 2016, în urma unui control, când au fost opriți trei români în apropiere de fosta fabrică de ciment, având asupra lor unelte pentru dat spargeri.

Militarii au constatat existența unei grupări infracționale care se ocupa cu comiterea de furturi la societăți din provinciile Pescara și l’Aquila.

Materialul furat era apoi recepționat de G.D.A., patron al firmei de reciclare a deșeurilor în mod oficial activă cu sediu la Miglianico.

Carabinierii au reușit datorită instalării unei camere de supraveghere să filmeze descărcarea cuprului livrat cu punctualitate elvețiană și plata în numerar pentru materialul lăsat. După ce au observat în detaliu modalitatea de operare, au decis să intervină.

Au fost recuperate circa 2 tone de cupru cu o valoare de circa 16.000 de euro.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii din străinătate, căutați de Fisc. Diaspora, țința proiectului Gospodăria Fiscală

Și italienii au problemele lor: ”Cu salariul nu ajungem la final de lună. Trebuie să mergem să furăm?”