in

Poliţistă municipală din Roma, trimisă în judecată: a bătut o româncă

A fost de ajuns un banal accident rutier, fără răniţi şi fără daune, să declanşeze o ceartă furibundă, cu palme peste faţă, injurii şi apoi procese. Partea vătămată a poveştii, o fată româncă, Gabriela Bodescu. Ea fost cea care, prin denunţul său, a trimis în boxa imculpaţilor un agent municipal din Roma, Tiziana Celli, scrie Il Messaggero.

În urmă cu câteva zile, judecătorul pentru audieri preliminare Antonella Minunni a dispus trimiterea în judecată a acesteia, acceptând cererea procurorului Maria Cordova. Agentul municipal va trebui să răspundă pentru violenţă privată, leziuni, injurii, dar şi pentru calomnie.

Deoarece, se citeşte în actele procuraturii, „femeia care aparţinea Poliţiei locale folosea violenţă şi ameninţări” împotriva Gabrielei, „lovind-o cu două palme în faţă şi spunându-i: nu chema poliţia, nu-ţi fă griji că-i chem eu pe colegii mei care îţi vor da câteva”.

Fata ar fi fost şi insultată de mai multe ori, şi palmele i-ar fi produs câteva leziuni, diagnosticate la Urgenţă. Potrivit acuzării, pe lângă aceasta, Celli ar fi acuzat-o apoi pe Gabriela „pe care o ştia nevinovată, că a agresat-o fizic şi verbal”.

Era dimineaţa zilei de 6 decembrie 2011, când maşina Gabrielei, oprită la un semafor roşu pe via Consolata, a fost tamponată de o maşină Fiat Panda condusă de Tiziana Celli.

Maşina a fost lovită uşor, astfel fata este decisă să uite incidentul şi să plece. Celli, însă, se apropie de ea, acuzând-o că a provocat ciocnirea. Şi imediat după, potrivit acuzării, îi trage două palme peste faţă.

Fata, speriată, decide să cheme 113. „Nu chema poliţia – urlă femeia la ea, prezentându-se a fi agent al Poliţiei municipale – nu-ţi fă griji că-i chem eu pe colegii mei”.

Audiată ca martor de poliţiştii de la comisariatul din Monteverde, femeia agent de poliţie a furnizat o versiune a faptelor foarte diferită. A explicat că în ziua accidentului fata a fost cea care i-a lovit maşina: „Strada era uşor în urcare – a declarat – eram oprite în trafic, când la un moment dat maşina care era înaintea mea a început să dea înapoi, probabil din cauza pantei”.

Pentru a atrage atenţia Gabrielei, femeia a început să claxoneze, dar cele două maşini s-au ciocnit oricum. După câteva minute a început o discuţie cu vocea ridicată dar, după spusele lui Celli, nimeni nu ar fi ridicat mâinile: „Nu exclud să fi proferat câteva injurii, dar în mod absolut nu am bătut pe nimeni”.

Gabriela, însă, a denunţat cele întâmplate la Procuratură. şi când Celli a descoperit, a răspuns cu un contradenunţ, acuzând fata de calomnie. însă versiunea femeii nu a fost acceptată nici de procuror, nici de judecător.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Cât am avut de muncă şi bani nu am ştiut să ascult vocea şi poruncile Domnului”. Mărturii de la Rebibbia

Muncim mult şi degeaba. Un profesor este plătit cu 2,09 euro/oră