Menu
in

Povestea tristă a unei românce din Italia: Lioara, 28 de ani, ucisă pe un câmp din Boscomatico

O umbră. Asta pare să fi fost Lioara Petronela Ujica, românca de 28 de ani, ucisă prin înjunghiere pe un câmp din Boscomantico în zorii zilei de duminică 28 august. Unica dovadă a existenţei sale la Verona este o amendă primită de la poliţia municipală pentru că a fost găsită prostituându-se pe stradă.

Carabinierii din Verona efectuează anchete pentru a încerca să ajungă la orice indiciu care să poată ajuta la găsirea ucigaşului.

Este foarte complicat. Pe 28 august seara militarii s-au dus pe Şoseaua Regională 11, au cerut informaţii celorlalte femei de pe stradă, însă se pare că nimeni nu cunoştea victima. Sau nimeni nu vrea să spună că a cunoscut-o, pentru a evita problemele. Tânăra avea un profil Facebook. Îşi spunea Gessica, scris cu „G”, şi fotografiile sale sunt suficient de elocvente pentru a-i descrie munca chiar dacă ea se definea barmaniţă, şi pentru câtăva vreme chiar fusese.

Lioara avea şi un iubit. Un conaţional care s-a prezentat la carabinieri după ce a fost avertizat de un cunoscut care citise în presă ce s-a întâmplat.

Lioara părea fericită pe Facebook. Fericită şi îndrăgostită. Fericită să locuiască la Verona, fericită cu iubitul ei. Dovadă sunt fotografiile făcute între iulie şi august la Verona. Ea şi iubitul ei care scrie că o iubeşte foarte mult. Şi până la unu noaptea, până la primele ore ale zilei de duminică, Lioara era vie. O demonstrează postările sale pe Facebook. Poate în aşteptarea celui care apoi a devenit ultimul client, asasinul său.

Mozaicului îi lipsesc multe piese: lipseşte telefonul său mobil, lipseşte arma crimei. Înainte de a o ucide, asasinul ar fi avut un raport sexual cu ea. Asasinul Lioarei Petronele Ujica a lovit-o în timp ce era întinsă. Lioara a fost ucisă de o lovitură de cuţit în torace, care i-a perforat plămânul drept şi i-a secţionat aorta. Rezultatele autopsiei au fost făcute publice.

Femeia a fost înjunghiată de trei ori: de două ori deasupra sânilor şi o dată între omoplaţi. Fatală i-a fost una dintre primele lovituri dată din faţă. Lama cuţitului cu care a ucis-o criminalul avea cel puţin 15 cm lungime.

Anchetele carabinierilor, coordonate de procurorul Giuseppe Pighi, nu exclud nicio ipoteză, însă pare foarte puţin probabil ca prostituata să fi fost «pedepsită»: nu ar fi avut niciun protector şi nu «invadase» teritoriul vreunei alte prostituate.

Era la Verona de nu mai mult de două, trei săptămâni şi zona sa obişnuită era Croce Bianca. Se pare că sosise singură, fără legături sau contacte particulare. Însă cine a ucis-o a făcut astfel încât să fie dificil să se descopere identitatea româncei de 28 de ani. Nu numai că nu a fost găsită arma crimei, ci nu a fost găsită nicio haină sau obiect al fetei: a fost lăsată la pământ având pe ea numai lenjeria intimă.

Locul crimei nu ajută la reconstituirea faptelor, atât pentru că este izolat (nu sunt camere de luate vederi), dar şi pentru că într-un asemenea spaţiu în general este dificil să se recolteze probe ADN. Fiind un loc obişnuit de întâlniri clandestine, va fi complicat şi să se stabilească dacă probele prelevate aparţin ucigaşului sau victimei sale.

Carabinierii încearcă să reconstituiască locurile frecventate şi mişcările Gessicăi: destul de dificil având în vedere obiceiurile solitare ale victimei. Şi oricum, dar era de aşteptat, duminică seara locurile obişnuite de prostituţie din oraş şi provincie erau practic pustii.


Citește și:

Româncă de 28 de ani, ucisă lângă Verona. A fost lăsată dezbrăcată pe un câmp

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version