in

Prinși când încercau să fure un excavator de 100.000 de euro: carabinierii au aflat de lovitură de la alți hoți români

Un complice rezident în Romagna le-a furnizat pontul și astfel au plecat din Roma la Cervia cu obiectivul de a fura un excavator cu o valoare de circa 100.000 de euro. Furtul a fost împiedicat de carabinierii care erau pe urmele grupului: vehiculul a fost înapoiat proprietaruluii, hoții au fost încătușați.

Operațiunea care a dus la arestare a pornit de la Rieti. Carabinierii efectuau din aprilie o investigație privind furturi de mașini agricole și pentru construcții. Zilele trecute au fost găsite șase vehicule furate cu o valoare totală de circa 400.000 de euro: erau în remorca unui camion condus de doi români care se duceau în România pentru a le vinde.


Citiți și:

”Banda tractoarelor”, furturi de 450.000 euro comise în Savona și Piemonte, patru români denunțați


De la arestarea pentru tăinuire militarii au ajuns să afle despre o lovitură programată la Cervia. În colaborare cu carabinierii din acea localitate au efectuat un control masiv al teritoriului și la ora 3.00 o patrulă a oprit pentru un control rutier doi componenți ai bandei la bordul unui Mercedes. Intuind că cei doi erau înaintașii complicilor, în loc să-i ducă la cazarmă i-au lăsat să plece pentru a-i fila. Și astfel i-au aruncat pe complici în brațele carabinierilor.

În cadrul anchetei au fost sechestrate numeroase unelte pentru dat spargeri, șase telefoane mobile înregistrate pe nume fictive și un aparat pentru bruiajul sistemelor antifurt.

 

Victimele tragediei de la Colectiv, comemorate la Milano. ”NEDREPT”, citește poezia compusă pentru acest eveniment

Italia, au ucis un bătrân ca să-i ia televizorul, condamnați la 18 ani de închisoare