in

Puiu Pitica, condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea sculptorului Paolo Morandini

Devine definitivă și a doua condamnare pentru uciderea lui Paolo Morandini (foto 1), sculptorul de 67 de ani omorât în locuința sa, transformată în atelier, din centrul Aostei, la finalul unei discuții violente declanșată de furtul a câțiva euro. Era 29 aprilie 2011.

Curtea de Casație a confirmat închisoarea pentru Puiu Pitica (foto2), român de 48 de ani. Spre deosebire de conaționalul său, Radu Gal, de 28 de ani, condamnat la 19 ani și 10 luni de închisoare, Pitica nu și-a recunoscut niciodată vinovăția.

Decizia Curții de Casație – despre care s-a aflat pe 11 februarie – a fost confirmată de avocatul său, Andrea Delmastro Delle Vedove, de la baroul din Biella.

Omorul a fost comis, potrivit judecătorilor primei instanțe, după o ceartă fatală cauzată de un furt de monede, ”într-un context caracterizat mai întâi de jaf care s-a transformat, cu o impresionantă progresare a violenței, în comiterea infracțiunii de omucidere”. Cei doi intraseră în casa sculptorului după ce și-au petrecut seara în barul din apropiere, din care au furat bere, salam și brânză.

Cei doi români, împreună cu Eugen Sascău, de 20 de ani la momentul uciderii lui Morandini, apoi exclus din anchetă întrucât investigatorii nu au găsit urme de-ale sale în locuința sculptorului, au intrat în casă și s-au năpustit cu ”o impresionantă progresare a violenței” asupra bărbatului, după ce i-au sustras câteva monede.

Întregul oraş Aosta a rămas şocat de vestea omorului. Paolo Morandini, de 67 de ani, era foarte cunoscut în Aosta pentru că transformase piaţa din faţa atelierului său şi străzile limitrofe într-un fel de expoziţie permanentă prin expunerea operelor sale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Iohannis, către românii din străinătate: La Administraţia Prezidenţială, există de acum un departament pentru Diaspora

Simulează un accident şi cere bani în numerar: atenţie la „escrocheria cu depăşirea”