in

Record absolut: 1,4 miliarde de minute pe Skype, apeluri din Italia către România

Potrivit ultimului raport al Institutului american de cercetare TeleGeography, tot mai mulţi utilizatori preferă să folosească Skype în loc de liniile telefonice tradiţionale: în 2013, programul Skype, gestionat de Microsoft, a gestionat 214 miliarde de minute de apeluri, +36% faţă de 2012.

214 miliarde de minute de apeluri internaţionale şi o creştere de 36%. Este cifra record atinsă anul trecut de Skype, serviciul de telefonie via internet achiziţionat în 2011 de Microsoft. Aplicaţia VoIP (voice over Ip) acum reprezintă un instrument de comunicare tot mai popular pentru apelurile internaţionale. Acest lucru este documentat de ultimul raport publicat de TeleGeography, institut de cercetare care de ani de zile studiază evoluţia scenariului global al telecomunicaţiilor.

Înfiinţat în 2003 ca sistem de telefonie peer-to-peer, astăzi Skype a ajuns să cucerească locul întâi pe piaţa telefonică: în cursul anului 2013 a gestionat 40% din traficul telefonic mondial. Ceea ce înseamnă că la fiecare zece minute de apeluri via telefon fix sau mobil, 4 minute sunt efectuate prin Skype.

În orice caz, după cum subliniază experţii de la TeleGeography, şi liniile tradiţionale continuă să fie foarte utilizate: pe timpul anului 2013 s-au vorbit 547 de miliarde de minute la telefon fix şi mobil, o creştere de 7%. Skype, în schimb, a înregistrat o performanţă mult mai explozivă, o creştere de +36%.

„Creşterea serviciului Skype la 10 ani de la lansare este şi mai impresionantă sub lumina existenţei unei ample game de aplicaţii alternative pentru dispozitivele mobile – subliniază autorii raportului. Aplicaţiile de comunicare mobilă sunt tot mai populare şi multe dintre ele, cum sunt de exemplu WhatsApp, Facebook Messenger, Viber, Line, Tango, Google Hangout şi ChatOn (Samsung), au fost instalate de peste 100 de milioane de ori numai de pe Play, magazinul de aplicaţii al Google.

Şi ca urmare a concurenţei aplicaţiilor de mesagistică, anul trecut Microsoft a decis să închidă popularul serviciu de chat Messenger, mutând toţi utilizatorii pe Skype. Odată cu lansarea Xbox One, Microsoft a perfecţionat integrarea cu Skype.

Pentru cei care accesează Skype prin intermediul noii console Microsoft, nu este vorba numai de un instrument de chat şi telefonie, ci şi de un serviciu de teleprezenţă (prin intermediul împărţirii ecranului este posibil să se vizioneze un program TV sau o sesiune de joc împreună cu prietenii) şi de o platformă pentru a experimenta primele aplicaţii de inteligenţă artificială cu Kinect (poate fi gestionată cu comenzi vocale sau gestuale; încadrarea se lărgeşte sau se restrânge în funcţie de apropierea celui care vorbeşte la telecameră).

TeleGeography analizează de ani de zile şi evoluţia pieţei telefonice italiene. Potrivit ultimelor date disponibile ţara cu cele mai multe apeluri în ieşire este România. În cursul anului 2012 a înregistrat volumul de trafic cel mai ridicat în termeni absoluţi (1.403 milioane de minute), aproape mai mult decât dublu faţă de alte naţiuni care se plasează pe locurile următoare: Franţa (751 milioane de minute), Germania (719), Maroc (703), Albania (687).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Isterie generală cu votul diasporei

Guvernul scumpeşte din nou carburanţii. Şoferii ameninţă că vor alimenta de la vecini