in

Reforma justiţiei

Guvernul italian a aprobat un amplu proiect de reformă cu privire la justiţie.

Printre principalele noutati, se numără separarea clară între judecători şi procurori. Astăzi, însă, o persoană poate avea ambele roluri, ȋn momente diferite ale propriei cariere.

Reforma prevede, de asemenea, ca judecătorii să răspundă pentru greşelile lor, inclusiv din punct de vedere al eventualelor despăgubiri materiale, şi ca procurorii să se ocupe de infracţiuni ale căror prioritate este stabilită de Parlament.

Potrivit guvernului, noile norme vor echilibra urmărirea penală şi în procesul de apărare, cu rezultatul de a protejara cetăţenii. Partidele de opoziţie şi judecătorii critică, ȋnsă, reforma pentru că ar dăuna independenţei sistemului judiciar, pus astfel sub controlul politic.

Adoptarea reformei este ȋnsă departe de a fi completată, deoarece, fiind vorba de modificarea Constituţiei, este necesară o anumită procedură. Reforma va trebui astfel, să fie aprobată de Camera Deputaţilor şi de Senat de două ori. In plus, dacă nu va fi votată de două treimi din parlament, va putea constitui obiectul unui

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

William Brînză vrea să ne înregistreze obligatoriu la ambasadă

Străinii, discriminaţi de Auditel