in

Reggio Calabria, doi români arestați într-o megaoperațiune antidrog

Vineri, 29 iunie, carabinierii din Gioia Tauro, în cadrul unei operațiuni de combatere a cultivării ilegale de canabis în Piana di Gioia Tauro, împreună cu colegii din Vibo, și în colaborare cu compania de Elicoptere din Vibo Valentia, au arestat în flagrant delict șapte persoane, acuzate de infracțiunea de cultivare și producția de tip narcotice canabis.

Între cei șapte, doi români, MERISOR Cristea Mihai, 33 de ani, și MERISOR Constantin, în vârstă de 37 de ani. Ceilalți arestați sunt CUTANO Roberto, 50 de ani, din Polistena (RC); MESITI Giuseppe (30), din Bovalino (RC); MESITI Antonio (38), din Ardore (RC); CIURLEO Antonio (27), din Polistena (RC); GIAMPAOLO Antonio (52), din Bovalino (RC).

Arestarea a avut loc în cursul unei operațiuni extinse, în cursul căreia militarii au identificat în districtul Laureana di Borrello, un câmp în care, printre vegetația densă, era o plantație extinsă de cânepă indiană. La momentul intervenției, deosebit de complicată din cauza morfologiei specifice a teritoriului, militarii i-au surprins pe cei șapte subiecți în timp ce aveau intenția de a eradica și desfrunzi o cantitate mare de plante de canabis, toate în stare vegetativă perfectă, cu înălțimea medie de aproximativ 1,70 m, și alimentată de un sistem de irigare cu apă.

Operațiile ulterioare de căutare în întreaga zonă au permis apoi se găsesc în imediata vecinătate a sitului, șopronul folosit ca laborator de prelucrare, uscare și ambalare a substanței narcotice.

În cursul operațiunii au fost confiscate peste 10 mii de plante, dispuse pe mai multe terase, precum și circa 30 kg de substanță narcotică, plasate în cutii de plastic, deja defoliate și gata de a fi uscate. Substanța narcotică confiscată, odată introdusă pe piața drogurilor, ar fi generat profituri de peste 3 milioane de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, Operațiunea Hermes, 17 arestați din Clanul Barilari-Foschini, între care doi români

Lege pentru românii din străinătate: agenție, atașați diplomatici și burse pentru diaspora