in

Roma ȋşi depune candidatura pentru a găzdui Jocurile Olimpice 2020

In luna iunie va fi prezentată, oficial, candidatura Romei pentru găzduirea Jocurilor Olimpice din 2020. In timp ce se lucrează la proiectul care urmează să fie prezentat Comitetului Olimpic International, a fost demarată o activitate diplomatică lungă şi intensă, menită să aducă jocurile ȋn Italia.

Ultima dată când Jocurile Olimpice s-au desfăşurat ȋn Peninsulă, a fost la Roma, în 1960. Având ȋn vedere toate lucrările publice implicite, Jocurile Olimpice ar fi o oportunitate pentru modernizarea capitalei şi promovarea imaginii sale la nivel internaţional. Există, ȋnsă, şi teama locuitorilor, care se gândesc la problemele inerente: şantierele sau fluxul mare de turişti, care se vor adăuga celor care iau deja cu asalt Roma, anual.

Capitala italiană este primul oraş care va aplica ȋn  mod oficial pentru Jocurile Olimpice 2020: alţi concurenţi internaţionali vor trebui să-şi prezinte candidatura până la 1 septembrie.

Între timp, Roma a câştigat deja o partidă naţională- cea împotriva Veneţiei, care s-a propus, de asemenea, să găzduiască jocurile. Insă Comitetul Naţional Olimpic a considerat că oraşul din lagună are mult mai puţine şanse să fie ales, şi a respins cererea, ȋn favoarea Romei.

Până în 2010, Jocurile Olimpice au fost găzduite de 41 de orașe din 22 de țări. În 2012, Londra va deveni primul oraș care găzduiște Jocurile Olimpice moderne de trei ori.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Criza ieftineşte apartamentele. Cât mai valorează locuinţele românilor

Cuplu de romi, acuzati de proxenetism