in

Roma, omorul Salpietro, 19 ani de închisoare pentru Florin Ibănescu

De la 30 de ani în prima instanță la aproape 19 ani de închisoare stabiliți în apel. Este pedeapsa aplicată lui Florin Vlăduț Ibănescu, românul de 27 de ani acuzat de uciderea lui Michelangelo Salpietro, italianul de 59 de ani originar din Potenza găsit mort pe 24 iulie 2013 în locuința sa din Roma.

Optsprezece ani, șase luni și douăzeci de zile este condamnarea dată de Curtea de Apel din Roma, a cărei judecători au luat act de acordul între procuror și apărare. În prima instanță, Ibănescu a fost condamnat la 30 de ani de închisoare la încheierea procesului care s-a desfășurat cu procedură simplificată.

Corpul lui Salpietro, care era director al Arhivei istorice a ordinului „Cavalieri del Lavoro”, a fost găsit în apartamentul său cu mâinile legate la spate. Probabil omorul s-a consumat după o noapte de sex.

Salpietro a murit din cauza loviturilor violente suferite. Ibănescu a fost arestat după câțiva ani în Germania. Pe numele său fusese emis un mandat european de arestare. Potrivit acuzării, românul l-a imobilizat în acea noapte pe bărbat, jefuindu-l de două celulare, un ceas, un lanț din aur și câțiva bani. Salpietro a reușit să se elibereze și din acest motiv a fost lovit cu sălbăticie și apoi, în timp ce era inconștient, imobilizat din nou. Imediat după crimă, Ibănescu a fugit. S-a descoperit că mai întâi s-a reîntors în România, apoi s-a mutat în Hamburg cu iubita lui.

În prima instanță a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, pe 28 septembrie a încheiat un acord judiciar pentru puțin peste 18 ani și jumătate de închisoare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Primim la redacție: Diaspora din Italia și pseudopolitica sau goana după funcții

Doi sportivi români, pe podium la Campionatului Mondial de Kata de la Olbia, în Italia