in

Român împușcat mortal în discotecă, lângă Cosenza, după o ciocnire între bande

Trei albanezi și un român au fost arestați pentru uciderea cetățeanului român Dumitrache Ciobanu, de 43 de ani, în noaptea de 15 august la ieșirea dintr-o discotecă din Schiavonea (Corigliano Calabro, provincia Cosenza). Cei patru l-au așteptat pe bărbat la ieșire, împușcându-l.

Uciderea lui Ciobanu este urmarea unei ciocniri între două bande opuse, una de români și una de albanezi. Procuratura din Rossano a dispus arestarea, cu acuzația de omor și încăierare în complicitate cu alți subiecți de identificat, lui Dritan Ruko (33), Sokol Seferi (39), Kadri Mona (32), toți albanezi, și a lui Claudiu Florin Tighikliu (24), român.

Potrivit procurorului, Ruko este cel care a tras efectiv.

La originea omorului, o ceartă izbucnită în discotecă între cele două grupuri. Ruko și Seferi ar fi abordat două românce care se prostituează cerându-le 50 de euro pe zi pentru a-și exercitat activitatea pe o porțiune a drumului statal 106.

Cerere pe care cei doi o adresaseră deja înainte cu două săptămâni celor două fete și pe care acestea au denunțat-o la carabinieri, deși nu știau să furnizeze identitatea bărbaților care le-au abordat. Asupra acestui aspect al întâmplării, anchetele încă erau în curs.

Ruko și Saferi, în discotecă, le-ar fi îmbrâncit pe cele două fete provocând reacția grupului de români. Dumitrache Ciobanu, văzând fetele în dificultate, ar fi intervenit în apărarea lor, lovindu-l pe Ruko. Acesta din urmă s-a dus să ia o pușcă de vânătoare pe care o avea ascunsă în mașină, cu care a tras în Ciobanu.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român de 26 de ani, omorât de colegul de cameră

Editorial în Corriere della Sera: ”Ar trebui să ne cerem scuze de la români”