in

Român de 26 de ani, omorât de colegul de cameră

Au sosit în Italia împreună. Erau amici Florian Daniel Buti, de 26 de ani, și Andrei Dumitrache, de 41. Locuiau în aceeași cameră la Calvecchia, mică zonă din San Donà (provincia Venezia). În acel apartament cei doi trăiau de două luni, împreună cu o familie de români.

În noaptea dintre 28 și 29 august, după ce au băut, cei doi s-au certat. Dumitrache a luat un cuțit de tăiat pâine de 20 de centimetri și i-a tăiat jugulara lui Buti. În câteva minute, tânărul a murit din cauza pierderii de sânge. Salvatorii nu au putut face altceva decât să-i constate decesul. Buti era un artist stradal, lucra ca mim. Dumitrache lucra ocazional ca muncitor.

„El m-a agresat, eu pur și simplu m-am apărat. Cuțitul îl ținea Daniel în mână și eu i l-am smuls”, a povestit carabinierilor Dumitrache, arestat cu acuzația de omor voluntar. La momentul luptei cei doi erau în cameră singuri, și nu există niciun martor. Omorul a tulburat comunitatea San Donà și în special mica zonă Calvecchia. La San Donà comunitatea românească este una dintre cele mai numeroase. Circa o mie de persoane.

„Sunt mulți – spune primarul Andrea Cereser – dar sunt și cei care în medie sunt cei mai integrați. Suntem tulburați pentru acest act sângeros atât de atroce întâmplat în orașul nostru, însă protagoniștii acestei întâmplări nu trebuie confundați cu restul comunității românești din San Donà, având în vedere că erau aici numai de câteva luni”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fraţii Dolănescu se luptă pentru averea artistului. Moştenirea este evaluată la 2,5 milioane de euro

Român împușcat mortal în discotecă, lângă Cosenza, după o ciocnire între bande